duminică, 27 decembrie 2009

Tânăra care l-a agresat pe Papa Benedict va primi tratament obligatoriu

Susanna Maiolo, tânăra aparent dezechilibrată mintal, care s-a aruncat asupra Papei Benedict al XVI-lea în timpul mesei de la miezul nopţii, va primi un tratament medical obligatoriu în izolare pe o perioadă de o săptămână, a anunţat sâmbătă agenţia ANSA.Tânăra cu dublă cetăţenie, italiană şi elveţiană, în vârstă de 25 de ani, a fost transferată vineri de la serviciul de psihiatrie al spitalului Santo Spirito din Roma, unde a fost dusă în urma agresiunii, la spitalul Angelucci de Subiaco, situat la 70 de kilometri est de Roma, a precizat agenţia italiană. Carabinierii păzesc intrarea în spital, accesul în această secţie fiind permis numai familiilor bolnavilor. Tatăl împreună cu sora agresoarei, s-au deplasat la spital sâmbătă dimineaţa. Aceştia au venit din Elveţia vineri seara şi le-au împărtăşit medicilor temerile lor că reamintirea agresiunii ar putea agrava starea de sănătate a acesteia, ceea ce a determinat decizia medicilor de a o plasa în izolare. Tratamentul medical obligatoriu este decis dacă persoana care suferă de afecţiuni psihice grave refuză tratamentul de care are nevoie. Legea prevede administrarea tratamentului şi rexaminarea la fiecare şapte zile. Poliţia a perchiziţionat camera ocupată de aceasta în Roma, fără a găsi nimic suspect, potrivit agenţiei italiene.
Festivităţile de Crăciun au cunoscut un început dramatic, după ce o femeie "cu aparente probleme psihice" l-a aruncat la pământ pe Papă în Bazilica Sfântul Petru, unde acesta se pregătea să celebreze tradiţionala mesă de la miezul nopţii.
Papa Benedict al XVI-lea nu a fost rănit şi a putut să oficieze mesa, care a fost devansată în mod excepţional pentru ora 22.00 (23.00 ora României), pentru a-l menaja pe Suveranul Pontif, în vârstă de 82 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...