luni, 7 decembrie 2009

Băsescu la plecarea de la sediul PDL: "E un fleac, i-am ciuruit!"

Traian Băsescu a declarat luni dimineaţa, în jurul orei 3.15, înainte de a părăsi sediul PDL, unde a aşteptat numărătoarea paralelă, referindu-se la rezultatele acesteia care îl dădeau câştigător cu 50,14%, iar Mircea Geoană avea 49,86%, că "este un fleac, i-am ciuruit". "Să ştiţi că rezultatele sunt confirmate deja şi la statistică", a mai spus Băsescu înainte de pleca. După aflarea rezultatelor numărătorii paralele a PDL, care îl dau câştigător pe Traian Băsescu, câteva zeci de susţinători ai partidului au venit la sediul din Modrogan 22, unde se afla Băsescu, cântând "I love you, Base". Tinerii s-au oprit în faţa sediului şi, fluturând steaguri cu PDL şi tricolorul, au început să scandeze: "Antonescu şi ai lui/ cascadorii râsului", "Geoană nu uita / te-am votat la Moscova" şi "Juraţi, juraţi / că de ăştia ne scăpaţi". Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu a anunţat, în jurul orei 2.40, că, după numărarea voturilor din 99,56% din secţiile de votare, din România fiind adunate toate voturile, Traian Băsescu a obţinut 50,14% din sufragii, în timp ce Mircea Geoană doar 49,86%. Videanu a precizat că au rămas de centralizat datele din doar 96 de secţii de votare din diaspora. Purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, Sever Voinescu, a declarat pentru NewsIn, în jurul orei 2.45, că rezultatul scrutinului prezidenţial este foarte strâns,"bătălia" fiind în acest moment în mâinile alegătorilor din SUA şi Canada, aceştia având cuvântul decisiv pentru direcţia pe care România o va urma. "Urnele s-au închis în România, rezultatul este foarte strâns. Contrar multor institute de sondare a opiniei publice care au emis exit-polluri vădit alterate după numărătoarea PD-L, care este o numărătoare bazată pe procesele verbale din fiecare secţie de votare, preşdintele Traian Băsescu conduce cu câteva mii de voturi. Bătălia este în acest moment în mâna alegătorilor din diaspora şi mai ales din Statele Unite şi Canada unde foarte mulţi cetăţeni români sunt aşteptaţi la urne", a preciat Sever Voinescu.

Un comentariu:

  1. Diferenta foarte mica de procente intre cei doi candidati are sanse matematice foarte mici de a fi intoarsa. Iar aceasta intoarcere ar fi posibil doar daca ar fi votat doar un singur candidat iar celalalt sa nu mai primeasca nimic, ceea ce practic e usor imposibil.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...