miercuri, 9 decembrie 2009

Avem o ţară...ce facem cu ea?

La începutul campaniei aveam suficienţi candidaţi la preşedinţie, din care s-au remarcat doar 3: Crin, Mircea şi Traian. Fiecare dintre ei reprezenta imaginea unui partid, fiecare dintre ei venea cu o viziune diferită asupra politicii României.
Odată cu turul 2 şi cu eliminarea lui Crin din cursă, au început mişcările strategice: cine cu cine, când şi unde. Pâna şi Vadim şi-a amintit că are un electorat "ordonat" şi că prin acesta a fost făcută diferenţa şi a dus la câştigarea alegerilor de către Geoană. Fericirea lor a ţinut câteva ore, ţopăiala lui Geoană va rămâne în istorie aşa cum va rămâne şi momentul în care acelaşi personaj se juca cu lopăţica în pământ: cum poţi, cu pretenţiile pe care le ai de viitor preşedinte, să vezi o diferenţă atât de fragilă şi totuşi să te ţopăi ca un copil când câştigă meciul în curtea şcolii? Oare nimeni din staff-ul lui Geoană nu a fost în stare să-l consilieze? În cazul ăsta, cu mari regrete, dar nu va meritaţi funcţia de preşedinte! Mai mult chiar, Geoană a făcut alianţa cu toate partidele, indiferent de poziţia faţă de acestea până în acel punct, şi tot nu a reuşit. Ce spune asta? Un lucru simplu: nu ai suficientă putere sau oamenii pur şi simplu s-au săturat până peste cap de un preşedinte de stânga.
Dar jocurile politice făcute de Traian îi are în arenă pe foştii sau actualii lui colaboratori. Deşi s-a uitat şi în grădina PNL, a reuşit de unul singur să-şi recâştige poziţia de preşedinte. Ne place sau nu, 5 ani de acum încolo ne va reprezenta tot el. Ceea ce va aduce, probabil, realegerea lui este şi spargerea PNL în grupul pro şi contra colaborării cu el. UDMR se pare că-i urmează pe cei de la PNL, agitându-se de zor să reajungă la guvernare. Ce paradox: UDMR a fost în mai toate guvernările cu excepţia ultimei, şi cu toate astea pentru orice chestie afirmă că cei din guvern sunt de vină, niciodată neasumându-şi nici o responsabilitate.
Ce avem acum pe tabla de şah? Un "rege" care nu e susţinut de "pionii" din Parlament, un "cal" venit de la PNL, un "nebun" de la PSD, un "turn" din UDMR…şi o "regină" reintrată recent în graţiile "regelui", de culoarea Citroen-ului. Ce mai urmează? Totuşi....avem o ţară! Ce facem cu ea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...