duminică, 27 decembrie 2009

PSD ar putea să sprijine candidatul PNL la alegerile pentru Camera Deputaţilor din Colegiul 1

Conducerea PSD ia în calcul să-l sprijine pe liberalul Radu Stroe la alegerile pentru Camera Deputaţilor din Cectorul 1 al Capitalei, decizia finală urmând să se ia în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent al partidului, au declarat surse social-democrate. Principalul motiv invocat pentru susţinerea candidatului liberal este că în Colegiu 1 obţinuse mandatul de deputat, la alegerile parlamentare din 2008, Bogdan Olteanu, care un an mai târziu şi-a dat demisia pentru a ocupa un post în conducerea BNR. De asemenea, sursele citate au precizat că un alt motiv se referă la faptul că la alegerile din 2008 primul loc a fost ocupat de candidatul PDL (4.828 de voturi), urmat de cel al PSD (4.128 de voturi) şi cel al PNL (3.793 de voturi), dintr-un total de 14.212 de voturi valabil exprimate.
Termenul limită de depune a candidaturilor -luni, 28 decembrie
Candidaturile pentru Colegiul 1 pot fi depuse până la 28 decembrie, potrivit unei Hotărâri a Guvernului, fiind de aşteptat ca fiecare formaţiune polică reprezentată în Parlament, care are dreptul potrivit legii să aibă un candidat, să aibă discuţia finală privind desemnarea persoanei pe care o va susţine în cursul zilei de luni.
Alegerile anticipate în Colegiul uninominal 1 din Capitală vor avea loc la data de 17 ianuarie, iar campania electorală va începe la 2 ianuarie şi se va încheia la 16 ianuarie, la ora 7.00. Pentru alegerile parţiale, campania electorală durează 15 zile.
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat pe 21 decembrie, la finalul şedinţei BPC, că secretarul general al partidului, Radu Stroe, este propunerea organizaţiei sector 1 a PNL pentru a candida pe locul rămas vacant în colegiul atribuit în 2008 lui Bogdan Olteanu. "O să o validăm în Biroul Politic Central (candidatura lui Radu Stroe - n.r.), este propunerea Organizaţiei sectorului 1 şi probabil asta va fi validată şi în Birou, n-am validat-o deocamdată", a afirmat Antonescu. Un alt nume vehiculat pentru a candida la Colegiul 1 a fost al Marianei Câmpeanu, fost ministru al Muncii.
Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur a spus că fiul deputatului Silviu Prigoană, Honorius, este unul dintre tinerii valoroşi din partid ce pot fi promovaţi, inclusiv printr-o candidatură în colegiul rămas vacant după demisia din Parlament a lui Bogdan Olteanu. "Este o propunere a organizaţiei de Bucureşti, sigur că vom mai analiza în continuare (...) Avem foarte mulţi tineri buni care ar putea fi promovaţi, unul dintre fiind şi domnul Prigoană, dar aici susţinerea politică şi votul politic va clarifica lucrurile. Ţinem cont şi de organizaţia de sector şi de poziţia partidului la nivel naţional", a declarat Gheorghe Flutur pe 21 decembrie.
La alegerile parlamentare din 2008, Bogdna Olteanu, deşi s-a clasat pe locul al treilea, cu 26,6% dintre voturi, a intrat în Parlament în urma redistriburii. Pe primul loc s-a clasat Gheorghe Grozea (PDL), care a obţinut 33,97%, iar pe locul al doilea - Mihaela Anton (PSD+PC) cu 29,42%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...