marți, 8 decembrie 2009

Tăriceanu: Înţelegerea cu PSD era condiţionată de succesul lui Geoană, încercăm alte soluţii

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni seara, după şedinţa BPC, că înţelegerea cu PSD era condiţionată de succesul lui Mircea Geoană la prezidenţiale, dar că datele problemei sunt acum altele şi ar trebui ca PNL să discute cu toţi partenerii politici, inclusiv cu PDL. Întrebat dacă au fost liberali care au susţinut la şedinţa BPC menţinerea coaliţiei cu PSD, Tăriceanu a spus că au fost discutate mai multe posibilităţi. "Au fost diverse opinii. Sigur, noi am avut o înţelegere politică cu PSD pe un proiect politic, aşa cum a fost el denumit, o coaliţie cu Klaus Johannis ca premier. Din păcate aceasta era condiţionată de succesul candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. Ne aflăm într-o altă conjunctură politică faţă de care trebuie să încercăm găsirea unor soluţii şi soluţiile, într-adevăr, au avut în vedere toate posibilităţile (..)Această formulă a fost folosită în interiorul unui proiect care era bazat pe presupunerea că Mircea Geoana va ieşi preşedintele României şi prim ministru desemnat urma să fie Klaus Johannis. Azi datele problemei sunt cu totul şi cu totul schimbate şi trebuie să discutăm cu toţi partenerii politici pentru a vedea care sunt cele mai bune soluţii pentru România", a explicat Tăriceanu. Fostul premier a spus că în adoptarea poziţiei partidului trebuie să se ţină cont şi de interesul PNL. "Sigur că trebuie să ţinem cont şi de interesul general şi nu vă ascund că va exista şi un interes al PNL. PNL are un interes să îşi menţină o poziţie importantă pe scena politică. Electoratul liberal şi electoratul nostru de dreapta doreşte să fie parte la luarea deciziilor, nu să asiste cum stânga populistă sau soclialistă ia deciziii care îi afectează, şi trebuie să ţinem cont de aceste elemente când vom lua o decizie finală", a spus liberalul. Tăriceanu a spus că a fost discutată şi varianta unei colaborări cu PDL şi a subliniat că "o negociere cu PDL nu poate avea loc decât în condiţiile în care există deja un pas procedural îndeplinit". "Trebuie, după părerea mea, ca aceste alegeri să fie încheiate, validate cu toate procedurile şi sigur ca să putem porni o discuţie cu PDL, la fel cum trebuie să facem o discuţie cu partenerii de la UDMR şi cu PSD", a spus Tăriceanu. Liderul deputaţilor PNL a comentat şi declaraţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căreia exclude orice alianţă cu PDL, susţinând că trebuie consultaţi membrii de partid înainte de luarea unei decizii. "Cred că în această fază trebuie să avem şi o părere personală, dar trebuie să ascultăm şi o părere de la baza partidului şi există organisme statutare care asigură acest lucru. Nu există un sistem de conducere unipersonală care să ia în considerare o singură părere. Şi eu sunt foarte rezervat in a-mi exprima un punct de vedere când este inoportun", a spus Tăriceanu.

Un comentariu:

  1. Foarte interesanta declaratia lui Tariceanu si dovedeste ca este un politician de calibru. PNL risca sa dispara de pe scena politica daca nu-si joaca bine cartea. Si totodata vine in contradictie cu declaratia lui Antonescu care excludea o alianta cu PDL. Sa fim seriosi, noii lideri: Antonescu si Geoana au dovedit la alegerile astea ca nu sunt in stare nici impreuna sa invinga o singura persoana! In conditiile astea nu se mai pot numi lideri si trebuie ca locul lor sa fie luat de altii.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...