joi, 10 decembrie 2009

Convorbire telefonică Videanu - Hrebenciuc, în noaptea alegerilor: "Băi Viorică, ia nu mai număra mă"

În conversaţia telefonică, filmată de către unul dintre democrat-liberali şi postată apoi pe Internet, Videanu pare că "îl ia peste picior" pe Hrebenciuc, căruia i se adresează cu diminutivul "Viorică" şi căruia îi promite că îi pune la dispoziţie toate datele dacă doreşte.
Noaptea de după alegeri nu a fost una uşoară pentru staff-urile celor doi candidaţi. Reuniţi la sediile partidelor, aceştia au s-au ocupat toată noaptea de numărătorile paralele ale căror rezultate au fost mai mult sau mai puţin apropiate de cele finale. După finalizarea acestui proces, la PD-L a fost bucurie mare. Atât de mare, încât prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor, Adriean Videanu, a ţinut să-l sune pe şeful de campanie al PSD, Viorel Hrebenciuc, pentru a-l invita să îi prezinte rezultatele obţinute. "Băi Viorică, ia nu mai număra mă, hai vino încoace, că uite sunt cu colegii de la mass media. Îţi dăm datele noi finale. Suntem la noi, în 22. Pe cuvânt de onoare ţi le dăm (...) Sunt aici cu 20 de oameni, măi Viorică mă. Tot! Numai 76 de secţii din diaspora, recunosc, nu le am. Dar alea mai aduc vreo 50.000 de voturi", îi spune Videanu lui Hrebenciuc. "PSD-u' se compară cu PDL-u', ce Dumnezeu?", continuă democrat-liberalul râzând. "Viorică, hai că de fiecare dată ne-aţi aburit, că faceţi numărătoare paralelă, că faceţi chestia asta (...) Sigur, te cred, îţi spun şi eu la Teleorman cu ăia doi ai lui Liviu la olteni, prinşi cu 372 de buletine de vot. Autorităţile să-şi facă treaba, Viorel (...) Dacă vrei, Viorel, pe cuvânt de onoare, îţi pun la dispoziţie toate datele. Serios", îi mai transmite Videanu lui Hrebenciuc. La finalul convorbirii telefonice, Videanu le transmite colegilor că Hrebenciuc "nu vrea să vină" şi că i-a vorbit despre voturi furate la Arad şi Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...