luni, 21 decembrie 2009

Băsescu II: "Jur să respect Constituţia, să apăr democraţia şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor!"

Preşedintele Traian Băsescu a depus jurământul astăzi în faţa plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului. Ceremonia a fost precedată de citirea hotărârii Curţii Constituţionale de validare a lui Băsescu şi a referendumului pentru Parlamentul unicameral.
"Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!", cu aceste cuvinte rostite în plenul Parlamentului, Traian Băsescu şi-a început cel de-al doilea mandat de preşedinte al României.
Ceremonia a fost precedată de citirea hotărârilor Curţii Constituţionale de validare a referendumului pentru parlament unicameral şi pentru validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale. Hotărârile au fost citite de preşedintele Curţii, Ioan Vida, şi de intonarea imnului naţional. Patriarhul BOR, Daniel, a rostit o rugăciune înainte de jurământ. Şeful statului i-a luat-o pentru o secundă înainte lui Daniel, mergând la pupitru, dar apoi amuzat i-a cedat acestuia locul. "Cred că procedural trebuie să fie altcineva, dar m-am luat după preşedintele Curţii Constituţionale", a spus râzând, preşedintele. Jurământul este urmat de un discurs al vechiului şi noului preşedinte şi de o nouă ceremonie la Palatul Cotroceni de preluare a mandatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...