luni, 28 decembrie 2009

Crăciunul sub bombardamentul sms-urilor penibile



"Minunatele zile ale Crăciunului, colindelor şi datinilor să te găsească la ceas de bucurie alături de cei dragi. Îţi doresc tot binele, gânduri bune şi curate să te însoţească pretutindeni, fericirea şi succesul să îţi fie mereu alături!"

"Moş Crăciun cu suflet bun, Să vă aducă în Ajun, Carduri visa diamant, Carnavaluri pe la Rio, brazilience-n custodie...Haide, gata cu visatul, S-a mai ars şi cozonacul! Sărbători fericite!"

"Crăciunul e credinţă! Crăciunul e speranţă! Crăciunul e puterea de a dărui şi de aprimi dragoste! Sărbători fericite alături de cei dragi!"

"Potrivit datinei, vă transmit gânduri frumoase şi calde urări de sănătate, fericire,armonie şi belşug. Fie ca paşii să vă călăuzească pe un drum de împliniri, succese, realizări. Să vă bucuraţi de magia sărbătorilor, de tot ce aveţi în preajmă, visele să devină realitate, speranţele împliniri, iar gândul bun şi fericirea să vă însoţească mereu!"

"Moş Crăciun bate la uşă, scoate mâna din mănuşă şi vă dă din palma lui darurile cerului. Lângă brad şi lângă foc să vă umple de noroc! Crăciun fericit şi un an nou generos!"

"O bombă de fericire,cu o tonă de-mplinire, să v-aducă Moşu'n casă şi să vă pună pe masă...bucate dulci şi-nmiresmate, să cadă vecinii pe spate, iar sufletul curat vă fie, credinţa s-o purtaţi vie, în astă sărbătoare mare, primiţi cu drag a noastră urare. Crăciun fericit!"

Şi acum vă propun un exerciţiu simplu. Nu credeţi că ar fi fost mult simplu şi mai de impact "Crăciun fericit!" ori "Sărbători fericite!" sau "Sănătate maximă!" prin care se transmitea toată ştirea fără înflorituri aiuritoare şi cuvinte bombastice? Nu cred că este nevoie ca de Crăciun şi de Paşte să apelăm la lumina sufletului şi alte artificii...sau măcar dacă toate mesajele astea ar avea pic de originalitate....ceva mai puţin patetic şi fals.
Dar nu, nu e aşa...că doar românul s-a născut poet şi dacă vine unul cu iniţiativa atunci se formează un lanţ al slăbiciunilor şi aşa ajung lucrurile penibile să se propage mai ceva ca lumina printr-un fascicul. Aşa că dacă sunteţi printre cei care citiţi aceste rânduri spargeţi rândul şi nu vă mai irosiţi timp preţios din viaţă pentru a vă gândi la ce sms deştept să trimiteţi pentru a impresiona. Vă propun să alegem cu toţii calea bunului simţ aceasta fiind şi cea mai accesibilă şi faceţi o simplă urare din suflet şi mai ales ...scurtă şi la obiect!
Cred că cel mai important este să le arătăm celor dragi că ne-am gândit la ei şi nu să demonstrăm că am ataşat unei liste un mesaj impersonal care nu spune nimic.

2 comentarii:

  1. Si de Pasti sunt aceleasi mesaje penibile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unii oameni trimit astfel de sms ca sa se razbune pe cei care nu raspund la telefon! Este atat de dragutz sa transmiti in mod direct ceea ce gandesti, sa simti caldura urarilor in glas...mda

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...