joi, 31 decembrie 2009

Superstiţii de Anul Nou


Cu siguranta, n-ar trebui sa ne gandim prea mult pentru a da raspuns la intrebarea: "Care este cea mai asteptata noapte a anului?". Daca nu ai planuri de casatorie, nu poate fi vorba decat despre noaptea de Revelion, cand anii se incruciseaza pentru o secunda, marcand un nou inceput.
Ne facem tot felul de planuri, ne gandim si ne razgandim in privinta toaletei... dar stii cat de multe superstitii exista in legatura cu aceasta noapte? Nu-ti sugerez sa tii cont de toate, dar unele dintre ele sunt cel putin interesante si, in definitiv, logice. Daca poate exista logica intr-o superstitie...
Unele supersititii au legatura cu activitatile zilnice de pe parcursul anului urmator, altele - cu alungarea asa ziselor spirite malefice sau cu atragerea norocului. Iata care sunt cele mai frecvente astfel de credinte.
Sarutul de la miezul noptii marcheaza nu numai sentimentele care ne leaga de persoanele respective, ci si modul in care vor evolua relatiile noastre cu oamenii in cauza in timpul anului care tocmai incepe. Cu alte cuvinte, este de dorit ca la cumpana dintre ani, persoana iubita sa fie langa tine.
Bani in buzunare. Este bine ca noul an sa te gaseasca avand ceva bani in buzunar, pentru a nu duce lipsa de ei tot anul. Suma nu conteaza, e vorba doar de idee, asa incat cateva monede sunt suficiente.
In masura in care acest lucru este posibil, incearca sa-ti achiti toate datoriile pana la miezul noptii. Cel putin asa este superstitia, care in mod evident nu tine cont de eventualele rate la banca, iar pe acestea sa nu le luam totusi in calcul...
O superstitie derivata din cea anterioara spune sa nu dai bani pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, altfel vei avea probleme financiare si datorii tot anul.
Se spune ca prima persoana care iti intra in casa dupa miezul noptii va influenta ceea ce ti se intampla in noul an. Pentru o femeie, ideal ar fi sa intre un barbat inalt, brunet (se spune ca blonzii si roscatii sunt aducatori de ghinion, iar femeile de asemenea), iar daca acest oaspete aduce cu sine o crenguta de vasc, paine si sare, sunt toate sansele ca noul an sa fie cel mai bun din viata ta de pana acum.
Deci, daca esti determinata sa tii cont de aceasta superstitie, nu lasa nici o femeie sa fie prima persoana care intra in locuinta ta la inceputul anului. Si, ca sa fim realisti, sansele ca primul oaspete sa corespunda "semnalmentelor" sunt minime, deci poti discuta cu un amic de-al tau sa joace acest rol. Conditiile fiind, evident, cele mentionate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...