luni, 21 decembrie 2009

Cine sunt cei 17 guvernanţi din Cabinetul Boc

Opt membri ai PD-L, patru ai UDMR, patru tehnocraţi şi un independent. În total, 17. Aşa arată Guvernul pe care Emil Boc vrea să îl conducă în perioada următoare.
SEBASTIAN VLĂDESCU - MINISTERUL DE FINANŢE. De profesie economist, a mai fost ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu, între 2005 şi 2007.

TEODOR BACONSCHI - MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE. Este tehnocrat şi este actualul ambasador al României în Franţa. A fost secretar de stat în Ministerul de Externe şi fost consilier prezidenţial.

RADU BERCEANU - MINISTERUL TRANSPORTURILOR. Este membru PD-L. A fost ministru al Transporturilor în Guvernul Boc I şi ministru al Industriei şi Comerţului, în cabinetele Ciorbea şi Radu Vasile.

LASZLO BORBELY - MINISTERUL MEDIULUI. Vicepreşedintele UDMR a mai fost ministru al Dezvoltării în guvernul Tăriceanu.

ELENA UDREA - MINISTERUL TURISMULUI ŞI DEZVOLTĂRII. Este membru PD-L şi fost ministru al Turismului, şef al Cancelariei prezidenţiale şi fost consilier general al Capitalei.

GABRIEL OPREA - MINISTERUL APĂRĂRII. Este independent, fost ministru de Interne în guvernul Emil Boc, fost prefect al Capitalei şi fost ministru delegat pentru Administraţia Publică.

KELEMEN HUNOR - MINISTERUL CULTURII. Preşedintele executiv al UDMR este deputat şi a fost candidat la prezidenţiale în 2009.

CĂTĂLIN PREDOIU - MINISTERUL JUSTIŢIEI. Un ministru tehnocrat, de profesie avocat. A fost ministru al Justiţiei în guvernele Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Boc I.

GABRIEL SANDU - MINISTERUL COMUNICAŢIILOR. Vicepreşedintele PD-L a fost ministrul Comunicaţiilor în primul guvern Emil Boc.

MIHAI ŞEITAN - MINISTERUL MUNCII. Este membru PD-L şi fost secretar de stat în Ministerul Muncii, consilier al lui Emil Boc pe probleme de muncă.

PETRU FUNERIU - MINISTERUL EDUCAŢIEI. Membru PD-L, a fost nominalizat la Educaţie şi în Guvernul Croitoru şi a fost europarlamentar PD-L, între 2007 şi 2009.

CSEKE ATTILA - MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Membru UDMR, între 2007-2008 a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

MIHAIL DUMITRU- MINISTERUL AGRICULTURII. Tehnocrat, doctor în economie, din septembrie 2006 este negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurală pentru România, la Comisia Europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...