luni, 21 decembrie 2009

Vicepremierul Marko Bela nu va fi audiat de comisiile parlamentare


Vicepremierul propus în noul Cabinet Boc, preşedintele UDMR Marko Bela, nu va fi audiat de către comisiile parlamentare, deoarece nu deţine un portofoliu. Liderul grupului senatorial al PNL, Puiu Haşotti, a explicat, că s-a decis, la nivelul conducerii celor două Camere, ca Marko Bela să nu mai fie audiat şi să "beneficieze de regimul primului-ministru", la propunerea senatorului UDMR Verestoy Attila, care a argumentat că preşedintele Uniunii nu are portofoliu.
Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat, că a existat o discuţie de principiu privitoare la domeniile pe care le va coordona, dar pentru că nu deţine un portofoliu, s-a decis ca audierea să nu aibă loc. Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite din cursul zilei de luni, Marko Bela era menţionat pe lista cu miniştrii care vor fi audiaţi miercuri de comisiile reunite de învăţământ, cultură şi drepturile omului. Conducerea Parlamentului a stabilit luni ca audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru miniştrii propuşi în Cabinetul Boc să aibă loc marţi începând cu ora 11.00. Votul de învestitură va avea loc miercuri dimineaţă, când Emil Boc va prezenta plenului Parlamentului echipa şi programul de guvernare.

Un comentariu:

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...