luni, 11 ianuarie 2010

Peste 100 de persoane aşteaptă la coadă în Pasajul Universităţii să se vaccineze împotriva gripei


Peste o sută de persoane aşteaptă la coadă în Pasajul Universităţii să se vaccineze împotriva gripei A/H1N1, centre de vaccinare fiind deschise, de luni, şi la cele 18 spitale administrate de Primăria Capitalei, precum şi la Institutul Cantacuzino şi Institutul de Sănătate Publică.
Oamenii au venit încă de la primele ore ale dimineţii la centrul deschis de municipalitate în Pasajul Universităţii, aşteptând la coadă pentru a se vaccina. Aceştia sunt deja înregistraţi, urmând ca vaccinarea să înceapă la ora 11.00, aşa cum a anunţat municipalitatea.

De luni, populaţia se poate vaccina şi la centrele deschise în toate cele 18 spitale aflate în administrarea municipalităţii:

Spitalul "Sfânta Maria",
Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia,
Spitalul Universitar de Stomatologie "Dan Theodorescu",
Spitalul de Nefrologie "Carol Davila",
Spitalul Colentina,
Spitalul "I. Cantacuzino",
Spitalul de Ortopedie Foişor,
Centrul de Boli Rematismale "Ion Stoia",
Spitalul de Pneumoftiziologie "Sfântul Ştefan",
Spitalul Caritas,
Spitalul "Nicolae Malaxa",
Spitalul de Copii "Victor Gomoiu",
Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş",
Spitalul Colţea,
Spitalul de Bolnavi Cronici şi Geriatrie "Sfântul Luca",
Spitalul de Boli Dermato-Venerice "Scarlat Longhin",
Spitalul "Th. Burghele",
Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu".
De asemenea, tot de luni vor funcţiona centre şi la Institutul Cantacuzino, care va fi deschis între orele 11.00 şi 19.00, precum şi Institutul de Sănătate Publică, între orele 13.00 şi 19.00. Vaccinarea populaţiei continuă şi la Institutul "Matei Balş. Directorul Administraţiei Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) Bucureşti, Marius Savu, declara, în urmă cu o zi, că în primul rând populaţia trebuie să meargă la medicul de familie, apoi la centrele din cele 18 spitale şi a recomandat bucureştenilor ca centrul de vaccinare de la Universitate să fie folosit doar în ultimă instanţă. "Ne aşteptăm ca la centrul din Pasajul Universităţii să fie vaccinate extrem de puţine persoane, pentru că nu acela trebuie să fie locul unde cetăţenii se vor vaccina", spunea Marius Savu. Aproximativ 11.000 de persoane s-au vaccinat, sâmbătă şi duminică, în Capitală, la centrele de la Institutul "Matei Balş", Spitalul de Oftalmologie, Spitalul Colentina şi Institutul Fundeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...