sâmbătă, 24 octombrie 2009

Maestrul Gheorghe Dinică suferă


Actorul Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă "Floreasca" din Capitală, potrivit directorului spitalului, prof. dr. Mircea Beuran. Dinică a fost internat joi după-amiază, după ce, timp de două zile, s-a aflat la Spitalul Elias. "A venit la noi într-o stare ce necesita măsuri de terapie intensivă. I s-au făcut investigaţii şi consultaţii, însă familia nu doreşte să facă publice amănunte despre stare sa de sănătate", au mai precizat reprezentanţii Spitalului "Floreasca".
Absolvent în promoţia 1961 al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheroghe Dinică este considerat unul dintre cei valoroşi actori români, cu roluri în aproape 100 de filme şi în piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestaţiile sale cinematografice, artistul a fost distins cu nouă premii, printre care şi unul pentru întreaga carieră, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). În 1999, a fost recompensat şi cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

Un comentariu:

  1. Este atat de trist sa vedem ca marile valori care ne-au infrumusetat viata, se sting incet, pe rand, fara ca noi sa putem face ceva. Sa speram ca Dumnezeu il mai lasa printre noi ca in afara de criza mondiala si pierderea lor ne saraceste. Ori mi se pare mie ori nu se prea intrezaresc la orizont noi valori de talia acestor oameni. Multa sanatate tuturor! Este cea mai importanta, restul ....se rezolva.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...