joi, 15 octombrie 2009

Basescu l-a sunat pe Klaus Johannis


Primarul Klaus Iohannis, susţinut de opoziţei pentru postul de premier, a declarat joi, că a fost sunat de preşedintele Traian Băsescu, în jurul orei 12, pentru a-i explica, personal, motivele pentru care a decis să îl desemeneze pe Lucian Croitoru pentru postul de prim-ministru.
,,Domnul preşedinte Băsescu nu cred că s-a temut de imaginea mea'', spune Iohannis.
Primarul Sibiului nu se declară dezamăgit de alegerea preşedintelui. El spune că, probabil, nu este ,,la fel de bun specialist în negocierile cu FMI ca Lucian Croitoru, dar acesta din urmă nu este la fel de bun fizician şi administrator ca Iohannis''
Primarul Sibiului i-a urat succes premierului nominalizat, anunţând că îl aşteaptă pe preşedintele Traian Băsescu pentru a-i decerna titlul de cetăţean de onoare al oraşului.
Vorbind de nominalizarea sa pentru funcţia de premier de către opoziţie, Klaus Iohannis a recunoscut joi, că s-a consultat cu soţia, Carmen, şi mama ce locuieşte în Germania, înainte să negocieze cu partidele ce îl susţin, şi a acceptata propunerea abia după ce soţia i-a permis. Este pentru prima oară, după intrarea în politică a lui Iohannis, în anul 2000, când soţia este de acord să ocupe funcţii politice ori administrative în Capitala ţării.
'M-am sfătuit cu soţia, înainte să plec la Bucureşti, miercuri . Nu s-a opus, aşa cum a facut-o atunci cand a fost vorba să ocup alte funcţii în administraţia centrală de la Bucureşti, mama, însă, a devenit stresată la auzul veştii'', a precizat primarul sibian..

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la colegiul,,Georghe Lazăr''din Sibiu şi, niciodată, nu s-a implicat în politică.'' Nu sunt de acord ca/n.r.soţia/ să se implice în politică sau administraţie. Ea este foarte mulţumită ca profesor şi nu simte nevoia de a face altceva'' spune Klaus Iohannis. La rândul său, primarul Sibiului a fost profesor de fizică la Colegiul 'Samuel von Brukenthal' din Sibiu, iar înainte de a ajunge primar, a ocupat funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Klaus Iohannis a câştigat al treilea mandat la Sibiu din primul tur, cu un scor de aproape 90%, după ce, în urmă cu nouă ani, a intrat în politică 'din întâmplare', după cum a mărturisit într-un interviu.
Iohannis are o soră, profesor universitar în Germania, ţară unde locuiesc şi părinţii săi. Practic, el este singurul din familie care a refuzat să emigreze în Germania, după 1990.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...