joi, 15 octombrie 2009

Procesul lui Radovan Karadzici va începe la 26 octombrieProcesul fostului lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, acuzat de crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid, va începe la 26 octombrie la Haga, a anunţat astazi Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI), relatează AFP.

"Procesul va începe luni 26 octombrie, la ora 9.00, în sala de audieri 1", a anunţat preşedintele completului însărcinat cu judecarea lui Radovan Karadzici, judecătorul O-Gon Kwon.

Procesul, care ar urma să dureze doi ani, trebuia să înceapă iniţial la 19 octombrie. Deschiderea a fost însă amânată pentru 21 octombrie, apoi întârziată de Camera de apel.

Radovan Karadzici, 64 de ani, a fost arestat în iulie 2008 la Belgrad, după 13 ani de căutări. El este acuzat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, comise în timpul războiului din Bosnia, din 1992-1995.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

REVERIA - un show ce trebuie vazut

Un spectacol de circ, art-nouveau și muzică continua seria spectacolelor Circului Metropolitan București . ”Reveria” este o paradă de l...