duminică, 4 octombrie 2009

A murit Mercedes Sosa, una dintre marile legende ale Argentinei


Cântăreaţa argentiniană Mercedes Sosa, una dintre cele mai celebre voci ale Americii latine, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 74 de ani, a anunţat clinica unde artista era internată de pe 18 septembrie, transmite AFP.
Militantă comunistă, Merces Sora s-a exilat în Europa în timpul dictaturii militare din Argentina (1976-1983). Supranumită "La Negra", a devenit, la întoarcerea în ţara natală, una dintre figurile majore ale cântecului tradiţional din America Latină.
Raportul medical, făcut public pe 18 septembrie, vorbea despre "o importantă degradare a funţiilor organice", în special a celor renale şi pulmonare. Problemele de sănătate au împiedicat-o să participe la lansarea unui dublu album, intitulat "Cantora", alcătuit din duo-uri cu vedete ale muzicii spaniole şi latino-americane, ca Joan Manuel Serrat, Luis Alberto Spinetta, Caetano Veloso şi Shakira.
Primii săi paşi artistici i-a făcut în anii 60, când, alături de soţul ei, muzicianul Manuel Oscar Matus, a intrat în mişcarea Nuevo Cancionero,înregistrând primul disc, "Canciones con fundamento". În anii 1970, a cochetat cu cinematografia, în filme ale regizorului argentinian Leopoldo Torre Nilson (`"El Santo de la espada" şi "Güemes").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...