miercuri, 7 octombrie 2009



Manifestaţia organizată de Alianţa Bugetarilor, la care au participat 15.000 de sindicalişti, potrivit Jandarmeriei, a fost deschisă de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, în jurul orei 11:00, manifestanţii scandând lozinci antiguvernamentale.

Mitingul bugetarilor adunaţi, miercuri, în Piaţa Victoriei a luat sfârşit în jurul orei 13.00, cu o oră înaintea termenului pentru care aveau autorizaţie, sindicaliştii părăsind piaţa pe acorduri de muzică populară.Mitingul s-a încheiat în timpul unui recital de muzică populară, pe care cei mai mulţi dintre sindicalişti nu l-au mai ascultat, grăbindu-se să plece spre autobuze sau spre casă.Reprezentanţii federaţiilor sindicale din ţară au început să părăsească Piaţa Victoriei începând cu ora 11:45, însă cei mai mulţi au plecat după discursul preşedintelui CNSLR Frăţia, Marius Petcu, urmat de discursul preşedintelui executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor.Înainte de ora 13, sute de oameni blocau bulevardul Kiseleff, îndreptându-se spre ieşiri. "Habar n-am ce se întâmplă, noi am hotărât să părăsim Piaţa Victoriei începând cu ora 13. Nu ştiu ce i-a determinat să se îndrepte către autocare", a declarat pentru NewsIn vicepreşedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.Lista revendicărilor începe cu salariile, mai exact cu refacerea grilei din Legea unică, iniţiativă la care chiar premierul Boc i-a invitat, luni, pe sindicalişti, cu condiţia "respectării constrângerilor bugetare". Sindicaliştii mai cer un salariu minim pe economie de 740 lei în 2010 şi de 1.300 lei în 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă şi dezvoltarea economiei naţionale, în sensul susţinerii unităţilor economice, după cum a declarat vicepreşedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.Mitingul era anunţat a se desfăşura până la ora 14:30, manifestanţii urmând să părăsească Piaţa Victoriei până la ora 16:30, potrivit Jandarmeriei.

Un comentariu:

  1. Multumesc mult pentru poza! Asa mi-ai raspuns si la intrebarea mea din comentariul precedent legata de cum a fost azi in pta Victoriei. Se pare ca stim sa facem galagie, stim sa chiulim de la munca, dar nu ne pricepem sa strangem dupa noi!Ce de-a sange de latin avem!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...