vineri, 9 octombrie 2009

Apel catre deputatul Mircia Giurgiu!




Deputatul Mircia Giurgiu (PD-L) este nemulţumit de modul în care se derulează programul 'Prima casă' în cazul BRD Cluj, motiv pentru care va face o interpelare la premierul Emil Boc şi la ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea. Giurgiu spune că a primit mai multe reclamaţii conform cărora tinerii care şi-au depus toate documentele necesare la BRD pentru achiziţionarea unei locuinţe prin programul 'Prima casă' de trei luni n-au primit niciun fel de răspuns. 'Consider că îşi bat joc de tinerii care aşteaptă cu speranţă', a declarat Giurgiu, într-o conferinţă de presă. Mircia Giurgiu a mai spus că în urmă cu o săptămână a încercat personal să vadă care este situaţia la BRD, dar până acum n-a primit niciun răspuns din partea băncii. 'În această situaţie nu am altă variantă decât să fac o interpelare la primul-ministru şi la ministrul Finanţelor, să vedem ce măsuri se pot lua', a spus Giurgiu. Deputatul clujean a adăugat că interpelarea vizează doar BRD, pentru că, din datele sale, la alte bănci clujene nu există asemenea probleme. Prin programul 'Prima casă', Guvernul a alocat un fond de un miliard euro pentru garantarea creditelor ipotecare. Persoanele interesate de contractarea unui astfel de credit trebuie să achite un avans de 5% din preţul de achiziţie, dacă acesta nu depăşeşte 60.000 euro. Băncile care dau credite ipotecare prin programul 'Prima casă' pot aplica o marjă de maximum 4% pe an peste dobânda EURIBOR la trei luni în cazul creditelor în euro şi cel mult 2,5% pe an peste dobânda ROBOR la trei luni la creditele în lei.
Pai atunci domnule deputat ma asociez apelului dumneavoastra si va rog ca in interpelarile pe care le faceti sa-i includeti in aceeasi categorie si pe cei de la "Millennium Bank" si aici ma refer in mod special la sucursala bucurestean din Piaţa Alba Iulia Nr. 1, Bl. H1, tronson 5. Merita trasi de urechi serios pentru modul batjocoritor in care trateaza "Prima Casa".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...