marți, 13 octombrie 2009

Boc a plecat!


Premierul Emil Boc a declarat marţi că moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament de majoritatea PSD-PNL pentru ca membrii acestor formaţiuni să fie siguri că nu-şi pierd privilegiile.
"Guvernul a căzut pentru că a vrut să elimine pensiile parlamentarilor, dar şi celelalte pensii care nu au fost calculate după principiul contributivităţii. Este o onoare pentru un Guvern să cadă atunci când promovează o adevărată lege a pensiilor, o lege pe care o aşteaptă 22 de milioane de români şi distruge privilegiile unora care s-au obişnuit, în această ţară, să aibă beneficii fără contribuţii.(...) Am pierdut o bătălie, dar nu şi războiul", a afirmat Boc.
El a precizat că, în fapt, majoritatea PSD - PNL a adoptat moţiunea de cenzură pentru a fi siguri parlamentarii de la cele două partide că nu-şi pierd privilegiile. Premierul a menţionat că Guvernul, prin legile pe care le-a promovat, a atins ''muşuroaiele de interese' de la PSD şi PNL.
''Pensiile parlamentarilor rămân în continuare, dar le spun că nu pentru mult timp, că valul a fost pornit şi nu va fi oprit şi ei vor pierde pensiile privilegiate. (...) Astăzi am atins muşuroaiele de interese de la PSD şi PNL cu privire la privilegiile legate de pensii. Astăzi am fost opriţi, dar nu pentru mult timp, pentru că ceea ce este bun şi corect nu va putea fi oprit în această ţară'', a mai spus Boc.
Premierul a susţinut că PD-L va rămâne în continuare consecvent principiilor de a promova dreptatea, onestitatea, bunul-simţ în ceea ce priveşte utilizarea banului public, fie că e vorba de salarii, fie că e vorba de pensii.
''Viaţa merge mai departe şi Guvernul, potrivit Constituţiei, îşi continuă activitatea până la depunerea jurământului de către noul Executiv'', a conchis Emil Boc.
Moţiunea de cenzură '11 împotriva României', iniţiată de PNL şi UDMR şi susţinută de PSD, a fost adoptată marţi de Parlament cu 254 de voturi pentru şi 176 împotrivă, Guvernul condus de premierul Emil Boc fiind astfel demis.

Un comentariu:

  1. La asemenea guvern, asa discurs! Un guvern de inconstienti. Si pdl si psd! mare chestie ce-au facut: au dat guvernul jos si au provocat iar 'isterie' in cursul euro-ron. Absoult superb! Felicitari domnilor politicieni!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...