marți, 3 noiembrie 2009

Poliţia PDL-istă


Vă prezint DECLARAŢIA POLITICĂ a Senatorului de Satu Mare VALER MARIAN ...şi care nu mai necesită nici un alt comentariu:
"Preşedintele Traian Băsescu a participat în data 25 octombrie, zi de duminică, la sărbătorirea Zilei Armatei în municipiul Carei judeţul Satu Mare, sosind în municipiul Satu Mare în plină noapte de sâmbătă spre duminică (în jurul orei 1.30). Toată noaptea respectivă, municipiul Satu Mare a fost împânzit de patrule de poliţişti. Toată noaptea respectivă, municipiul Satu Mare a fost împânzit cu afişe cu Traian Băsescu, care au fost lipite ilegal de echipele PDL pe stâlpii de iluminat de la aeroport până la ieşirea spre Carei. Poliţiştii sătmăreni nu au luat însă nicio măsură prefăcându-se că nu văd şi protejând tacit operaţíunea de afişaj a partidului de guvernământ.
Spre dimineaţă, în jurul orelor 5.00, au ieşit la afişaj şi câteva echipe ale PSD, care au început să lipească afişe pe imobile aparţinând unor persoane fizice sau juridice care le-au dat în prealabil acordul şi pe câţiva stâlpi de afişaj cultural, întrucât Primăria Municipiul Satu Mare nu amenajase încă locurile de afişaj electoral, conform dispoziţiilor Legii privind alegerea Preşedintelui României. După atâtea ore de veghe la somnul şi afişele comandantului suprem, poliţiştii sătmăreni au devenit deosebit de vigilenţi şi au tăbărât cu trei echipaje cu dube pe echipele PSD, interzicându-le să mai lipească afişe şi ducându-i pe membrii acestora la sediul poliţiei. Excesul de zel şi tratamentul discriminatoriu manifestat de poliţiştii sătmăreni a fost determinat nu numai de prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, ci şi de faptul că şeful Poliţiei Municipiului Satu Mare, comisarul Adrian Zbona, a fost numit în funcţie în această vară cu susţinerea politică a PDL, partid care a vrut să-l promoveze recent şef al Inspectoratului Judeţean Satu Mare, dar din fişa sa informativă a rezultat că a avut legături dubioase cu lumea interlopă şi crima organizată, protejând anumiţi traficanţi de droguri şi traficanţi de autoturisme furate din Occident.
Partizanatul politic al subalternilor ministrului interimar şi ilegal de interne Vasile Blaga este evident din startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Să nu uităm că Vasile Blaga a fost şeful campaniei electorale a preşedintelui Traian Băsescu în toamna anului 2004, iar acum este şeful informal al campaniei şefului statului. Opinia publică trebuie să ştie că actualmente ministrul Vasile Blaga controlează, direct sau prin interpuşi, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Dezvoltării Regionale, Direcţia Generală a Vămilor, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală Anticorupţie, AVAS-ul, Transgazul şi Parchetul General. Pe lângă că este dublu ministru, Vasile Blaga este secretarul general şi eminenţa cenuşie a PDL, devenit partid unic de guvernământ, amicul de şpriţ şi sfetnicul de taină al preşedintelui României, Traian Băsescu. I se spune Buldogul, la fel cum era poreclit ultimul ministru de interne al ultimului dictator al României, este vorba de Tudor Postelnicu, care a rămas în istorie cu celebra cugetare "Am fost un dobitoc".
În ultima perioadă, Vasile Blaga a căutat şi a reuşit să obţină controlul mai multor instituţii cheie ale statului prin promovarea unor rudenii, prieteni sau subalterni apropiaţi şi obedienţi. Astfel, în 2005, după ce a devenit ministru de interne, soţia sa a fost angajată şefă a Direcţiei Juridice şi de Control din Ministerul Educaţiei, deşi nu avea pregătire juridică, fiind profesoară de limba franceză. În cursul acestui an, după ce a revenit la putere, ca ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Boc, şi-a instalat doi foşti subalterni de la Direcţia Regională Vamală Oradea în fruntea Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv pe Radu Mărginean ca director şi pe Dan Pulbere ca director adjunct. Pe fostul său adjunct Călin Vesa l-a uns director al Direcţiei Vamale Regionale Cluj, care cuprinde toate judeţele din nord-vestul României (Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa şi Cluj). Pe consăteana şi fina sa Ionela Bruchental, fost deputat PD în legislatura 2004-2008, al cărei soţ a fost anchetat şi condamnat pentru afaceri cu produse petroliere şi cu ulei alimentar de care nu era străin, a promovat-o director adjunct la Garda Naţională de Mediu. Nu l-a uitat nici pe bunul său prieten Terente Merce, care a fost mulţi ani şeful SIPI (UM 0962) Bihor şi l-a ajutat în protejarea amicilor săi afacerişti. Cercetat pentru fapte de corupţie şi implicat în numeroase scandaluri (intervenţii sau chiar recuperări făcute în interesul unor afacerişti locali, muşamalizări de dosare), acest Terente a fost promovat de Blaga chestor şi adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) în timpul ministeriatului anterior de la Interne (2005-2007), iar în acest an a devenit consilier al preşedintelui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.
După ce la 1 octombrie a preluat interimar şi ilegal Ministerul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga l-a numit şef al Inspectoratului Naţional al Poliţiei de Frontieră pe chestorul Ioan Buda, fost şef al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea şi bun amic de-al său din vremea în care era director al Direcţiei Regionale Vamale Oradea. În fruntea Direcţiei Generale Anticorupţie l-a numit pe comisarul şef Liviu Popa, care-i este nepot şi pe care tot el l-a promovat şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în 2005. Fina şi consăteana sa Ionela Pop Bruchental a devenit luna trecută vicepreşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).
Cireaşa de pe tort este recenta numire în postul de director general al Transgaz Mediaş, societate naţională cu capital de stat, a celui declarat ca fiind cel mai bun prieten al său, Florin Muntean, fost coleg de armată şi de facultate şi mai recent naş de cununie al fiicei sale. Preşedinte al organizaţiei municipale Mediaş a PD-L, Florin Muntean a fost director general la Baza Auto Transport Mediaş până în 2004, când a fost ales deputat la alegerile parlamentare. În anul următor s-a retras din Parlament pentru funcţia de director general la Transgaz, pe care a deţinut-o până în 2007, când a fost înlocuit după ce PD a ieşit de la guvernare. În perioada în care a fost director general al Transgaz, Florin Muntean a rămas acţionar la Baza Auto Transport Mediaş, la care director general a fost numit un alt prieten declarat al lui Vasile Blaga, Valer Crişan. În perioada respectivă, între Transgaz şi Baza Auto Transport Mediaş au fost încheiate contracte profitabile de sute de mii de euro. Tot în perioada respectivă, mai exact în 2007, Vasile Blaga a primit, conform declaraţiei sale de avere, un împrumut de 500.000 RON (138.000 euro), pe termen de 10 ani, de la bunul său prieten Valer Crişan. Florin Muntean şi Valer Crişan au fost sponsori importanţi ai campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu din 2004, când şeful campaniei acestuia a fost amicul lor Vasile Blaga.
Florin Muntean şi Valer Crişan sunt prieteni buni şi cu Ioan Lascu, prim-procurorul Parchetului Mediaş de circa 30 de ani. Ioan Lascu este tatăl procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, numită în această funcţie de preşedintele Traian Băsescu în 2005. Aceasta este filiera pe care, cu concursul fostului ministru al justiţiei, Monica Macovei, o procuroare necunoscută din Sibiu a devenit peste noapte şefa tuturor procurorilor din România şi sluga credincioasă a preşedintelui Traian Băsescu şi a ministrului de interne Vasile Blaga. Să fie justiţie pentru Vasile Blaga şi amicii săi politici şi de afaceri!
Aşa se creează sistemele mafiote, sistemele ticăloşite, ca să folosesc sintagme frecvent uzitate de ministrul Vasile Blaga în discursul său public la adresa unor politicieni din opoziţie. Cu un asemenea specimen politic vrea să realizeze preşedintele Traian Băsescu reformarea instituţională a statului şi reformarea morală a societăţii".

Un comentariu:

  1. Povestea e la fel de complicata precum si Basescu reuseste sa complice lucrurile simple. Totul se invarte in jurul culorilor politice.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...