vineri, 6 noiembrie 2009

Beligan o ia pe urmele lui Moliere


Maestrul Radu Beligan isi doreste foarte mult sa moara pe scena. Intr-un interviu acordat pentru emisiunea "Acces direct" de la Antena 1, maestrul a declarat ca nu accepta alta varianta de sfarsit. "Eu am hotarat sa mor pe scena, ca Moliere. Nu admit alt sfarsit. Actoria este o munca foarte grea cand o faci serios si o gluma cand o faci in gluma", a spus maestrul care va implini 91 de ani pe 18 decembrie. In ciuda varstei inaintate, Radu Beligan nu si-a pierdut motivatia de a urca pe scena de teatru. De ce? "Pentru ca am convingerea ca teatrul este unica experienta in care oamenii mai pot trai si visa impreuna. (...) Treaba mea este pe scena si pe scena voi muri. In niciun caz in alta parte", a mai spus marele actor. In cadrul aceluiasi interviu, Radu Beligan a declarat ca se roaga zilnic pentru Gheorghe Dinica . "In fiecare zi ma rog la Dumnezeu pentru el si sunt sigur ca va scapa, pentru ca este un mare mare artist si nu trebuie sa dispara. Nu se va intampla nimic cu el. Il iubesc si sa stii ca am relatii bune cu Dumnezeu", a mai spus Radu Beligan .

Un comentariu:

  1. Pacat ca oameni ca Beligan se nasc doar o data la 100 de ani! Sa ne rugam pentru el si pentru toti marii actori care inca mai sunt in viata.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...