miercuri, 18 noiembrie 2009

Vanghelie vorbeşte cel mai bine când tace


Liderul sindicaliştilor de la metrou, Ion Rădoi, a afirmat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă legalitatea grevei angajaţilor Metrorex, că preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, vorbeşte cel mai bine când tace şi că îl suspectează de o relaţie cu PDL. Rădoi susţine că sindicaliştii de la metrou nu sunt subalternii lui Marian Vanghelie şi că nu înţelege de ce preşedintele PSD Bucureşti a declarat că face intervenţii pentru oprirea grevei. "Vanghelie vorbeşte cel mai bine când tace. Îl suspectez de o relaţie cu PDL", a spus Rădoi. Liderul sindical, membru PSD, a precizat apoi că, de fapt, "Vanghelie a încercat doar să lămurească problema", referindu-se la acuzele aduse angajaţilor de la metrou, care ar face o "grevă politică". "Greva nu are legătură cu politicul", a mai spus Rădoi. Liderul sindical a refuzat să spună, marţi seara după întâlnirea cu Radu Berceanu, dacă a fost sau nu contactat de şeful său pe linie de partid, Marian Vanghelie, atât Rădoi, cât şi cei din delegaţie solicitând vehement ca discuţia să nu fie politizată. "Nu amestecaţi politica în această problemă", a cerut Rădoi, fiind susţinut în solicitarea sa de restul delegaţiei. Liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie a negat, într-un interviu pentru "Gândul", orice legătură a social-democraţilor cu greva de la metrou, spunând că îl caută de dimineaţă pe liderul sindical Ion Rădoi pentru a-i cere să întrerupă protestul, dar nu-l prinde la telefon. Metroul nu circulă nici miercuri, între 4.00 şi 16.00, după ce marţi seara, la finalul primei zile de grevă generală, sindicatele de la metrou şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) nu au reuşit să ajungă la o înţelegere care să dezamorseze conflictul de muncă.

Un comentariu:

  1. Greva la metrou? De data asta, in ciuda profundei antipatii pt dl. Berceanu, ii dau nota mare pt ca ii tine in frau pe metroisti.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...