sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Tudor Chirilă: Nu doresc să devin un instrument electoral


Tudor Chirilă a răspuns pe blog-ul său afirmaţiei lui Crin Antonescu, candidat la preşedinţie, care l-a numit pe artist un reper de moralitate. Aceasta este reacţia artistului la cele spuse despre el, vineri seară, la dezbaterea dintre candidaţii la preşedinţie de la Parlament:

Reper moral sau instrument electoral?
Ştiu că afirmaţia domnului Antonescu m-a făcut subiect de dezbatere
Pentru început, trebuie să spun că în cadrul întâlnirilor din licee pe care le fac în această perioadă, una dintre primele propoziţii adresate elevilor sună aşa:
- Nu mă aflu în faţa voastră în calitate de reper moral. Nici nu aş putea. Sunt martori ai aceastei afirmaţii sutele de elevi care participă la aceste sesiuni. Poate că pasiunea domului Antonescu pentru Scrisoarea către liceeni şi pentru modul în care gândesc, despre care susţine că i se pare corect, să fie adevărată, însa poate fi, în acelaşi timp, un instrument de marketing electoral. Nu sunt încantat că numele meu a fost pomenit într-o dezbatere electorală la momentul în care România pare să nu mai aibă ieşire şi în care nu se mai întrevede nici măcar SPERANŢA. Am încercat mereu să rămân în afara asocierilor politice atât cu grupurile Vama Veche şi Vama, cât şi în nume propriu, iar în seara asta, unul dintre candidaţi mi-a folosit numele încercând să-şi definească o reprezentare. Aş fi preferat să nu se întâmple acest lucru pentru că nu doresc să devin un instrument electoral. Or, afirmaţia domnului Antonescu exact asta propune . Prin urmare, trebuie să rostesc încă o dată ceea ce am mai spus aici pe blog: Nu mă alătur nici unui mesaj politic şi nu sustin oficial pe niciunul dintre candidaţii la preşedinţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...