marți, 23 februarie 2010

Ponta vrea să câştige toate alegerile până în 2014 şi ia în calcul să candideze la prezidenţiale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că îşi propune, sub semnul demisiei din fruntea partidului, să câştige toate alegerile până în 2014 - locale, parlamentare şi europarlamentare - excluzând vreo colaboare guvernamentală cu PDL şi a spus că ia în calcul o candidatură la prezidenţiale. Liderul PSD a fost întrebat într-o emisiune la Antena 3 cum se raportează faţă de Traian Băsescu. Ponta a răspuns că are o părere "proastă" despre preşedinte, dar îl respectă ca şef al statului. "Nu înseamnă că obiectivul meu este acum să mă bat cu Traian Băsescu pentru că îşi va încheia mandatul în 2014, eu vreau să mă bat cu PDL", a spus Ponta, precizând că spre deosebire de PNL nu va avea "niciodată" o colaborare guvernamentală cu PDL. Preşedintele PSD a mai fost întrebat dacă se gândeşte să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale. " Dacă PSD condus de mine va câştiga alegerile locale din 2012, parlamentarele şi europarlamentarele din 2014, da, pot fi un candidat serios şi credibil (la prezidenţialele din 2014, n.r.) chiar dacă şi atunci probabil că o să spuneţi că sunt prea tânăr, că o să am 43 de ani", a replicat ironic Ponta. Cât priveşte ţinta pe care şi-o propune pentru PSD, nou preşedinte al formaţiunii a spus că vrea să câştige alegerile locale din 2012. "Vreau să schimbăm legea electorală la Parlament şi să avem alegeri, dacă mă întrebaţi pe mine, după model german, jumătate listă, jumătate uninominal, şi în mod sigur vreau să avem cel mai puternic candidat în 2014. Şi locul întâi la europarlamentare", a mai declarat Ponta, precizând că dacă partidul va obţine un rezultat "foarte prost la locale", el va pleca de la şefia PSD. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte votul obţinut la congresul PSD, Ponta a afirmat că secretul victoriei sale a constat în faptul că a dat mâna cu fiecare delegat în parte înainte de exercitarea votului. "Am stat de la ora 18.00 la ora 24.00 în faţa urnelor de vot, am stat şi am dat mâna cu toţi cei 1700 de delegaţi, inclusiv cu cei de la Bucureşti, şi dacă vreţi acesta a fost secretul victoriei mele, dacă nu aş fi făcut acest lucru, nu aş fi fost acum preşedinte", a apreciat noul preşedinte PSD.

Un comentariu:

  1. Ponta are ambitii mari, dar oamenii s-ar putea sa refuze sa voteze cu partidul in sine. Pana la noile alegeri, sa vedem cum se va misca!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...