marți, 2 februarie 2010

Se vorbeşte "şoptit" despre un congres PNL-PSD+PC pentru sfârşitul lui martie


Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, susţine, într-o postare pe blogul său, că, urmare a apelului său la unificarea opoziţiei, "unii" au început să vorbească "şoptit" despre un congres extraordinar comun PNL-PSD+PC, care să aibă loc la sfârşitul lunii martie."Am primit multe răspunsuri la apelul meu privind unificarea grabnică a Opozitiei. (Grabnică pentru că fiecare lună pierdută creste forta de presiune a aparatului de stat PDL si sporeste numărul dezertărilor). Majoritatea acestor răspunsuri au un numitor comun: ”E o idee bună, dar platonică. PSD+PC si PNL vor continua să ezite, gândindu-se că pot câstiga ceva unul pe seama celuilalt. Nu se poate face nimic concret”, scrie Dan Voiculescu pe blog. Potrivit preşedintelui fondator al PC, "unii" au început să vorbească "şoptit" despre un congres extraordinar comun PNL-PSD+PC, care să aibă loc la sfârşitul lunii martie. Voiculescu avertizează că "în acest moment, un singur lucru mai ţine în loc dezlăntuirea ”justiţiei” portocalii: speranţa că, privat de resurse în teritoriu, PNL va ceda, va intra în jocul puterii şi, în acest mod, îi va restabili lui Traian Băsescu onorabilitatea pierdută în Occident". Preşedintele fondator al PC mai spune că dacă PNL va ceda şi va intra în jocul Partidului Liberal Democrat, "Opoziţia va rămâne ezitantă şi relativ divizată, nimic nu va putea opri diviziile ANI, CNSAS şi DNA să transforme România într-un viguros şi vajnic regim monopartidist". Senatorul Dan Voiculescu a publicat la sfârşitul lunii ianuarie pe site-ul personal o scrisoare deschisă prin care a propus o opoziţie adevărată prin crearea unei Alianţe Social Liberale. În viziunea preşedintelui fondator al PC, cu un program politic temeic, Alianţa Social Liberală ar putea câştiga alegerile în 2012 cu 70%.

Un comentariu:

  1. Refacem partidul din 1990 al raposatului domn Niculae Cerveni: Partidul Socialist Liberal care ulterior a fuzionat incomplet juridic cu PNL condus pe atunci de Campeanu si ulterior s-a transformat in PNL-CD? :)

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...