marți, 23 februarie 2010

Ponta l-ar fi vrut în noaptea Congresului preşedinte al Senatului pe Cristian Diaconescu


Noul preşedinte PSD, Victor Ponta, a declarat luni seară că a avut o discuţie cu senatorul social-democrat Cristian Diaconescu în care i-a propus acestuia să preia şefia Senatului în situaţia în care l-ar fi sprijinit la congresul partidului, însă acesta a refuzat. Ponta a fost întrebat dacă i-a promis lui Diaconescu preşedinţia Senatului. "Da, am promis că îl voi sprijini şi că, din punctul meu de vedere, Cristi Diaconescu ne-ar fi reprezentat mai bine la Senat", a declarat noul preşedinte al PSD, într-o emisiune Antena 3. El s-a arătat deranjat de gestul lui Diaconescu de a se retrage chiar în ultimul moment dinaintea începerii votării la congres, special pentru a contrabalansa susţinerea lui Geoană. "M-a deranjat la nivel personal, în rest, politic fiecare merge pe drumul lui", a mai spus Ponta, precizând însă că fostul preşedinte PSD, Mircea Geoană, rămâne la şefia Senatului.
Pe de altă parte, Ponta a povestit că ar fi fost luat prin surprindere de anunţul lui Miron Mitrea pentru susţinerea sa. "În 2005, m-am bătut la figurat îngrozitor cu Miron Mitrea, nu mi-am închipuit niciodată că în 2010, fără să mă anunţe măcar, nu mai vorbesc de negociere cu mine, se va duce la microfon şi va anunţa că mă sprijină. Nici nu eram acolo în sală la momentul anunţului", a explicat preşedintele PSD. De asemenea, Ponta a mai spus că nu îşi programase să candideze la şefia partidului, iar în spatele candidaturii sale nu a fost nicio strategie, ci doar o conjunctură. "Probabil că dacă Mircea Geoană spunea de la început , probabil că partidul găsea o altă soluţie (pentru postul de preşedinte PSD, n.r.). Nu-mi programasem în planul meu de carieră să candidez în 2010 la preşedinţia partidului", a mai spus Ponta.

Un comentariu:

  1. Acum sub noua conducere a lui Ponta ma tot intreb care va fi pozitia viitoare a lui Geoana? Oare va fi incet dar sigur, indepartat din toate pozitiile cheie ale partidului?

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...