miercuri, 14 iulie 2010

Paradoxuri româneşti: în cel mai sărac oraş din Moldova se va construi un cinema 3D şi un centru spa


Ştiaţi că între orasele României, cu o populaţie între 50 000 şi 100 000 de locuitori, Bârladul este cel mai sãrac, ocupând ultimul loc în clasament, având bugetul cel mai mic din ţarã? Cu toate astea, zilele astea s-a petrecut un paradox!
Edilii din Bârlad au decis să construiască în oraş un cinema 3D şi un centru SPA şi să modernizeze şase terenuri de tenis şi unul de fotbal, urmând să contracteze un împrumut de peste 3 milioane de euro pentru demararea lucrărilor. Municipalitatea a primit acorddul majorităţii Consiliului Local pentru derularea acestor investiţii. ”S-a făcut un studiu social în rândul cetăţenilor când s-a luat în calcul realizarea acestor obiective de investiţii cu împrumut din bancă. Nu sunt dorinţele mele, ci eu doar le pun în practică. Nu contează acum că este criză sau nu este criză, ci trebuie făcut ceva şi pentru locuitorii acestui municipiu, astfel încât, în 10 ani, Bârladul să arate altfel. Şi aceste obiective reprezintă nişte priorităţi în oraş, în condiţiile în care pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi pentru modernizarea străzilor, avem proiecte aprobate de 20 milioane de euro, cu finanţare europeană”, a declarat, Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad. Unii consilieri nu sunt de acord cu investiţiile pe care vrea să le facă primăria cu bani împrumutaţi de la bancă, în condiţiile în care, spun ei, în oraş mai există străzi din pământ, iar unele familii nu beneficiază de apă şi canalizare. ”Trebuie analizată mult mai bine această chestiune. Trebuie să rezolvăm mai întâi problemele de infrastructură. Sunt cartiere care au străzi din pământ, oameni care nu au canalizare şi apă curentă. Sunt familii care cară apa cu bidonul. Sunt de acord cu aceste lucruri, dar să facem un parteneriat public-privat, noi punem la dispoziţie terenurile şi cineva să vină să investească, dar nu s-a dorit”, a declarat, Dumitru Bouroş, consilier local PNL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...