marți, 7 decembrie 2010

Ponta spune că nu l-a învăţat pe candidatul Geoană să mintă, aşa cum nu l-a învăţat să meargă la Vântu


Preşedintele Senatului a declarat, într-un interviu postat pe site-ul personal, că a aflat de existenţa fotografiilor apărute în Academia Caţavencu cu vizita sa acasă la Sorin Ovidiu Vântu cu câteva minute înainte de a intra în platoul unde se desfăşura dezbaterea, la Palatul Parlamentului, şi, deşi purtătorul de cuvânt al campaniei sale de atunci, Victor Ponta, l-a îndemnat să mintă că a fost acasă cu soţia, dacă va fi întrebat despre acest subiect, el a preferat să spună adevărul. 'Poate că este o formă de naivitate, poate a fost o greşeală, dar nu am simţit şi nu simt că am avut ceva de explicat sau ceva necurat în această întâlnire. (...) Există, în mod cert, un semn mare de întrebare - cum de a apărut în Academia Caţavencu, parte a trustului Realitatea TV pe care dl Vântu o avea în control şi al cărui proprietar era şi încă este, cum a apărut o astfel de informaţie fără ca domnul Vântu să fi ştiut de ea. (...) Este clar că ceva necurat a fost în spatele acestei operaţiuni şi acest dubiu sper ca odată să fie elucidat. (...) Este clar că există o supoziţie, un mare semn de întrebare, dacă nu cumva şi această stratagemă a făcut parte dintr-o strategie de campanie a domnului Băsescu. (...) Am o dificultate în a minţi, se vede pe faţa mea (...) poate nu sunt bun de politician', a spus Mircea Geoană. În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a negat, declaraţiile liderului Senatului, Mircea Geoană, potrivit cărora l-ar fi învăţat să mintă la dezbaterea finală de dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2009, cu privire la vizita sa acasă la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Mai mult, Ponta a precizat că în ziua dezbaterii, la prânz, când pe site-ul de ştiri Hotnews au apărut pozele cu Mircea Geoană intrând în locuinţa lui Sorin Ovidiu Vântu, candidatul PSD le-ar fi spus membrilor din staff-ul său de campanie că nu a fost în acel loc. 'Nu l-am învăţat pe candidatul Geoană să mintă, aşa cum nu l-am învăţat să meargă la dl. Vântu. Adevărul probabil că-l ştiu dl. Vântu şi dl. Geoană. Eu n-am mari speranţe că-l vom afla de la unul dintre ei. Ştim rezultatul, rezultatul este că Traian Băsescu s-a reales a doua oară, spre nenorocirea şi a României şi a multora din locuitorii acestei ţări. La prânz în acea zi, când au apărut pozele la Hotnews, dacă nu mă înşel, dl. Geoană ne-a spus că nu a fost acolo', a precizat Ponta. Întrebat dacă, în calitate de purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a candidatului PSD, nu l-a sfătuit pe Mircea Geoană să evite răspunsul cum că ar fi fost la Vântu acasă, Ponta a menţionat: 'Eu n-am fost sfătuitorul dânsului şi, dacă aş fi fost, i-aş fi spus să nu meargă la Sorin Ovidiu Vântu acasă'.

Un comentariu:

  1. Ce problema are Geoana: cum si cine a fost cel care a scapat informatia in conditiile in care totul ar fi trebuit sa fie sub control! Raspunsul e unul singur: chiar Vantul. Cat de naiv poti sa fii si sa vrei sa fii si presedinte!

    RăspundețiȘtergere

Asociația Pro Consumatori solicită demisia Primarului General al Municipiului București, Gabriela Firea!

În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/23.04.2001 - Legea administrației publice locale, primarul este obligat să asigure respectarea...