joi, 9 septembrie 2010

Şcoala Nr. 1 din Voluntari nu vrea să înceapă noul an şcolar din cauza ignoranţei ministrului Daniel Funeriu


Profesorii, elevii şi părinţii elevilor Şcolii Nr. 1 din Voluntari îl ameninţă pe ministrul Educaţie, Daniel Funeriu, că vor boicota începutul noului an şcolar. Decizia acestora a fost luată în semn de solidaritate cu directorul acestei instituţii, d-na prof. dr. Daniela Barbu, care a fost demisă din funcţie în urma unei comenzi politice venite direct de la primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, şi executată de inspectorul general al ISJ, Constantin Protiuc.
Întreg colectivul Şcolii Nr. 1 din Voluntari, fie că este vorba de profesorii acestei instituţii, de elevii care învaţă aici sau de părinţii acestora sunt revoltaţi faţă de modul abuziv în care ISJ Ilfov, prin inspectorul general al acestei instituţii, Constantin Protiuc, au înţeles să execute în data de 25 iunie 2010, în perioada vacanţei de vară, ordinul politic de demitere primit de la primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele. Aceştia îi impută inspectorului general că, sub ameninţările politice ale edilului Pandele, personaj care controlează toate numirile şi demiterile din instituţiile publice din Voluntari, a luat în mod abuziv decizia demiterii directoarei Daniela Barbu, fără a-şi motiva în vreun fel decizia.
O delegaţie formată din 50 de cadre didactice s-a prezentat la o întâlnire cu primarul Florentin Pandele. În cadrul acestei întâlniri, primarul din Voluntari a recunoscut că decizia sa de a se implica personal în demiterea d-nei Barbu Daniela a venit ca urmare a unor motive pur personale, care nu au nicio legătură cu actul educaţional. De asemenea, în cadrul aceleiaşi întâlniri, Florentin Pandele l-a ameninţat pe inspectorul general Protiuc că „va comanda pe cale ierahică” şi demiterea acestuia, în cazul în care va reveni asupra deciziei demiterii doamnei Daniela Barbu. Numele folosit de Pandele pentru a da greutate ameninţării sale este cel al ministrului apărării, nimeni altul decât Gabriel Oprea.
În tot acest context, colectivul de profesori, elevi şi părinţi a trimis nenumărate petiţii şi sesizări către Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov, Consiliul Judeţean Ilfov, Prefectura Ilfov, Preşedinţia Româiei, Guvernul României şi, într-o ultimă instanţă, Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi ministrului Daniel Funeriu. Spre nemulţumirea cadrelor didactice şi a părinţilor, se pare că în România în care primarul de Voluntari, Florentin Pandele, demite politic pe cine vrea, şi sesizările adresate autorităţilor competente rămân fără răspuns. Niciuna din instituţiile chemate să constate situaţia problematică şi decizia cu un puternic accent de imixtiune politică a ISJ nu s-a arătat interesată de soluţionarea acestei probleme.
Ca o soluţie extremă, prin care membrii Comitetului Reprezentativ al Părinţilor doresc să ceară menţinerea Danielei Barbu la conducerea Şcolii Nr. 1, aceştia îl ameninţă pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, cu acţiuni de boicotare a festivităţii de deschidere a noului an şcolar în data de 13 septembrie şi nu exclud posibilitatea continuării protestelor şi în perioada următoare, până la soluţionarea acestei situaţii abuzive.

5 comentarii:

  1. Rusine sa va fie! Ati platit datoriile personale cu functii la partid!!! Gorjul este acum al PD-ULUI!! POPESCU DIAN este o boarfa securisto-pedista!! Stroe RADU si curva lui sunt o rusine pentru PNL. L-au facut presedinte pe amantul Andreei Lambru si sponsorul lui Stroe Radu si l-au platit pe Stroe IONUT cu functia lui Balasescu pe care Lambru nu s-a lasat pana nu a scapat de el, ca doar afecta relatia cu sefu stroe si se mai prindea de magariile ei!! Metoda ei? IMBATABILA!! Cucerea persoana, se culca cu ea, ii ia banii si apoi ii da o funtie!! De exeplu presedinte la gorj!! Treziti-va dl Antonescu ca ramaneti fara partid pe mana curvistinei! Lambru si Stroe au nenorocit Gorjul, Constanta,Dambovita si lista continuua!! Cat de cinici pot fi cei doi? Pai dupa ce i-a rezolvat toate problemutele Balasescu a fost eliminat de Raducu Stroe la cererea Mironositei Andreea Lambru foata sa logodnica trecuta la un nivel superior dupa ce a curatat cat a putut de la Balasescu! Nu nefericitul ala este problema partidului domnule presedinte si domnilor din Biroul politic ci Andreea Lambru, Radu Stroe, Moisescu, Ioana Costescu, Bradut si gasca lor. Balasescu??? un om care a crezut prea mult in oameni in prietenie si partid care era casa lui atat la propriu cat si la figurat. Lacrimile din ochii lui cand a plecat de la Mamaia au distrat pe unii dar multi au inteles ca el pleca din familia lui alungat de cei pe care ii iubise! A fost alungat ca sa aibe Lambru liniste! Felicitari dl Antonescu ati rezolvat problema prin alungarea lui Mihai!! E bine de acum canapeaua este in siguranta!Lambru are apartament in Tei, Stroe vila in Vatra, iar Dian hotel la Ticleni. Partidul insa se duce dracului.
    O persoana careia inca ii pasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici o noutate/ Nu a mai fost nimic picant la PNL sau a fost cumparat si blogul asta/

    RăspundețiȘtergere
  3. In primavara iar Congres. Tariceanu reales!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ANDREEA lAMBRU A PRIMIT SARCINA SA PREGATEASCA UN NOU VAL DE CONCEDIERII! DAR SALARIUL EI DE 28.000.000 DE LEI IN MANA CAND SE MICSOREAZA? ASTA PLUS 15.000.000 PE CABINETUL LUI STROE?? NU VA ESTE RUSINE DOMNISOARA CA ATUNCI CAND AI VENIT ERAI MOARTA DE FOAME! AI FACUT PRAF MASINILE PARTIDULUI, TELEFON DE 10-12 MIL LUNAR PE PARTID, JEEPUL PARTIDULUI SI BENZINA FARA NUMAR, MANCARE ZILNIC DECONTATA LA CASIERIE, LAPTOPUL DOAR TU AI VOIE SA-L IEI ACASA, ACUM CU NOU;L REGULAMENT AI VOIE SA CONTROLEZI TOT! VREM SI NOI SA TRAIM BESTIE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. cel mai jalnic inceput de an scolar pentru elevi, profesori si parinti la scoala nr. 1 voluntari

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...