vineri, 3 septembrie 2010

PSD: Afirmaţiile lui Oltean sunt un autodenunţ, cerem instituţiilor să se sesizeze de urgenţă

Social-democraţii solicită instituţiilor abilitate ale statatului să se sesizeze cu privire la afirmaţiile pedelistului Ioan Oltean, care ar fi spus în şedinţa grupurilor parlamentare ale PDL că, dacă rămânea Dan Nica la MAI, nu s-ar fi câştigat prezidenţialele, considerând afirmaţia un autodenunţ. "În cadrul întâlnirii de miercuri dintre grupurile parlamentare ale PDL și președintele PDL Emil Boc, vicepreședintele democrat-liberal, Ioan Oltean, a făcut următoarea afirmație: "Trebuie să recunoaştem că dacă nu am fi dat afară broscoiul din guvern nu am fi câştigat alegerile. Credeţi că dacă rămânea Nica la Interne am fi câştigat alegerile? Nu... cu Nica la Interne nu câştigam prezidenţialele!>>. (...) PSD cere instituțiilor abilitate să se sesizeze de urgență cu privire la afirmațiile lui Ioan Oltean, pe care Partidul Social Democrat le consideră ca fiind un autodenunț", se arată într-un comunicat.
PSD consideră că aceste informaţii "confirmă fără niciun dubiu" că Traian Băsescu şi PDL au forţat scoaterea PSD de la guvernare "pentru a se controla Ministerul de Interne în scop politic". "Afirmațiile lui Ioan Oltean confirmă că demiterea lui Dan Nica din fruntea Ministerului Administrației și Internelor a făcut parte dintr-un plan deliberat de fraudare a alegerilor. Eliminarea PSD de la guvernare, în anul 2009, nu a fost rezultatul unei confruntări de moment, ci consecința unui plan bine pus la punct de PDL și Traian Băsescu", se mai arată în comunicat.
Potrivit unei înregistrări apărute în presă, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean ar spus în şedinţa grupurilor PDL de miercuri că, dacă Dan Nica ar fi rămas ministru al Internelor, alegerile prezidenţiale nu ar fi fost câştigate de Traian Băsescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...