luni, 24 mai 2010

Garda Financiara a prins un „rechin” pe care l-a amendat pentru o evaziune de 11.50 Lei


In disperare totala pentru a-i depista pe marii evazionisti, mai-marii tarii iau decizii dintre cele mai aberante sanctionandu-i pe loc pe cei care fura o gaina ori vreun portofel trecand cu nonsalanta pe langa cei care falimenteaza banci sau aduc in colaps mari unitati industriale care alta data contribuiau la cresterea PIB-ului national. Si cum pestele nu se-mpute numai de la cap, sefii institutiilor de control, Garda si Politie s-au gandit ca o cheie a succesului lor s-ar putea afla la micii producatori care ar incerca sa fenteze statul. Numai ca daca in situatia de fata nu ar fi de plans sigur ar fi de ras. Doar ca Nicolae Patachia din Constanta cand povesteste ceea ce i s-a intamplat pe data de 19 mai aproape ca il bufneste plansul.

In data de 19 mai au venit de la Garda Financiara doi inspectori care l-au prins cu „mata-n sac” si imediat l-au sanctionat. Omul nostru nu are nimic impotriva faptului ca in tara asta se umbla pentru impunerea respectarii legilor, insa in acest caz el crede ca este vorba de o grava eroare, lucru recunoscut si de superiorii de la Bucuresti ai celor doi inspectori.

Practic „victimei” i se reproseaza ca la data controlului in casa de marcat avea batuta suma de 239.50 lei, iar la efectuarea monetarului faptic avea 251 lei. Asa ca pentru diferenta gasita de 11.50 lei a fost amendat cu 8000 lei si i s-a suspendat activitatea pentru trei luni. Din acest motiv, vinovatul a facut o contestatie a sanctiunii sperand ca cei ce vor analiza documentele vor intelege ca a fost o eroare.

Documentele doveditoare le gasiti pe ZIUA VECHE

Un comentariu:

  1. Asa au mai fost si niste campanii anticoruptie, cand au prins un batran ca a mituit cu produse in natura un doctor!Ei din experienta au continuat si cu evaziunea fiscala!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...