joi, 20 mai 2010

Smaranda Enache a demisionat din PNL. Stroe si Balasescu fac legea in partid


Liderul reales al PNL, Crin Antonescu, a propus pe data de 6 martie 2010 continuarea pentru inca patru ani a protocolului de fuziune cu Actiunea Populara, acest protocol intrand in vigoare in urma cu un an si considerandu-se ca nu a fost timp suficient pentru integrarea completa a structurilor AP în PNL. Astfel, formula de Birou Politic Central propusa de Antonescu in proiectul sau de motiune ar fi trebuit sa fie suplimentata cu inca doua posturi, un vicepresedinte si un membru, decizia urmand a fi luata la viitorul Congres Extraordinar al PNL. Numai ca promisiunile liderului reales au ramas simple vorbe in vant desi au fost inregistrate si consemnate si in procesul verbal de constatare a incheierii lucrarilor Congresului care l-au legitimat pe Antonescu in functia de presedinte. Si chiar daca, la nivel oficial, secretomania este cuvantul de ordine in randul liberalilor cand vine vorba de protocolul de fuziune cu AP exista documente care il contrazic pe presedintele partidului, dar fata de care exista semne de intrebare in privinta legalitatii. Ultima „opera” de arta apartine secretarului general al PNL, deputatul Radu Stroe si „eminenta cenusie” a liberalilor secretarul general adjunct, Mihai Balasoiu. Cei doi ii informeaza pe colegii de Alianta de la Valcea, contrar datelor existente in Registrul Partidelor Politice existent la Tribunalul Municipiului Bucuresti, faptul ca fuziunea intre PNL si AP a fost finalizata din punct de vedere juridic odata cu radierea din Registrul Partidelor a AP in data de 19 mai 2008.
„In ceea ce priveste membrii de drept ai birourilor politice teritoriale PNL cooptati din cadrul fostului AP, calitatea acestora de membri de drept inceteaza la data desfasurarii primei conferinte teritoriale de alegeri a filialei, asa cum era se prevede in protocolul de fuziune . In cazul de fata, intrucat la nivelul filialei Valcea, Conferinta teritoriala de alegeri s-a desfasurat in luna septembrie 2009, calitatea de membri de drept a fostilor membri AP in cadrul BPC Valcea a incetat de la data validarii rezultatelor acestei conferinte de catre CNEx”, se mai scrie in document. In aceeasi adresa se spune ca „la nivelul BPC al PNL, reprezentantii AP cooptati ca urmare a fuziunii au incetat sa mai fie membri BPC odata cu alegerea acestui organism in cadrul Congresului Ordinar PNL din 6 martie 2010, asa cum era prevazut in protocolul de fuziune”. Inca o eroare a celor doi dupa ce am studiat protocolul de fuziune despre care se face vorba si acest lucru ne-a fost confirmat si de doi actuali membri ai BPC al PNL. „Fuziunea trebuia sa se desfasoare la nivel national pentru toate judetele din Romania si pentru toti membrii Actiunii Populare care erau presedinti de filiale. Numai ca nici un sfert din acestia nu au fost cooptati in Birourile teritoriale. Cel mai concludent exemplu este al Smarandei Enache care nu a fost primita nici macar ca membru in filiala Mures a PNL, aceasta trebuind sa fie vicepresedinte la nivel national si in Mures. Ea nu a fost nici macar agreeata ca membru”, ne-a declarat unul dintre membrii BPC al PNL.

PNL divizat

Miercuri, contactata telefonic Smaranda Enache nu a dorit sa faca vreun comentariu in legatura cu acest aspect insa ne-a declarat ca a avut o consultare si cu Emil Constantinescu ajungand amandoi la concluzia ca „reactivarea AP nu are nici o relevanta si probabil ca si pentru PNL nu are nici o relevanta”. Enache ne-a spus ca in acest moment „nu exista nici un interes din partea lui Emil Constantinescu sau a mea ca AP sa mai aiba reprezentanti in conducerea PNL. Cred ca situatia politica din Romania este acum atat de tensionata incat toti cei care sunt adeptii unei democratii pluraliste si europeniste trebuie sa fie uniti. Nu ma alatur celor care vor sa dezbine si mai mult PNL. Sunt interesata dimpotriva in a intari coeziunea PNL pe care as vedea-o intr-o troica puternica ce ar trebui sa-i reuneasca pe Crin Antonescu, Calin Popescu Tariceanu si Ludovic Orban. Cred ca cele doua congrese succesive prin care intai a fost indepartat Tariceanu si apoi Orban sunt congrese ce au fost nefericite pentru coeziunea acestui partid. Nu este nevoie sa adaugam un accent colateral al nemultumirii AP. Eu personal nu sunt nemultumita ca nu sunt in conducerea PNL si cred ca si colegii mei din AP care sunt constienti de necesitatea coeziunii PNL nu doresc sa alimenteze aceasta idee a unei divergente profunde. Exista fara indoiala sensibilitati ale membrilor AP care nu au fost menajate”. Smaranda Enache a nuantat in mai multe randuri faptul ca acum PNL este divizat. „PNL este slabit de aceasta diviziune interna intre cei trei lideri importanti(n.r – Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu). Asa divizat PNL nu are forta necesara sa preia guvernarea, asa cum ar fi necesar dupa cum vedem ce este pe strada”, a concluzionat Enache. Materialul l-am scris si in ZIUA VECHE

Ultima ora: Joi dupa pranz Smaranda Enache a demisionat din PNL

3 comentarii:

  1. daca au ajuns Balasescu si cu Andreea sa faca lege in PNL, vor pleca multi din partid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am un document (decizie a SG) interesant prin care Andreei i se dubleaza salariu in martie 2010. Criza, criza dar nu pentru toti!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine sunt personajele astea care vor sa strice partidul? In curand o sa se aleaga praful de PNL.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...