marți, 8 martie 2011

www.spunesitu.ro cere desfiinţarea Zilei Internaţionale a Femeii, pe care o consideră penibilă


Ce celebrăm noi, de fapt, pe 8 martie, femeia, sau discriminarea între sexe şi perpetuarea acesteia?

Ziua de 8 martie, ca zi internaţională a femeii, împlineşte anul acesta 100 de ani. Sărbătoarea este de inspiraţie socialistă, avându-şi originea în anul 1908, cu prilejul unui marş al femeilor pentru condiţii mai bune de lucru şi drepturi egale cu bărbaţii. A fost marcată, pentru prima oară, pe 19 martie 1911, în Austria, Danemarca, Elveţia şi Germania.
Astăzi, ziua de 8 martie este sărbătoare legală în următoarele țări: Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China (doar pentru femei), Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kîrgîzstan, Laos, Madagascar (doar pentru femei), Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal (doar pentru femei), Rusia, Tajikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam şi Zambia.
Femeile din www.spunesitu.ro, cer desfiinţarea acestei sărbători penibile. Acestea nu vor să fie sărbătorite doar de 8 martie ( nici măcar de Google), ci în fiecare zi.
Dumneavoastră ce credeţi despre această iniţiativă?

PS: Materialul de mai sus este un comunicat primit de la www.spunesitu.ro si initiativa le apartine iar www.stiri-neconventionale.blogspot.com isi doreste sa testeze impactul.

3 comentarii:

  1. O initiativa jalnica. Trendul feminist e ridicol de ceva vreme si e ridicol cu atat mai mult in Romania, tara in care femeile inca se ocupa de gospadarie, cresc copii si castiga mai putin decat barbatii. Adica pe sleau unde ele merg la serviciu, iar serile si le petrec gatind tocana consortului care citeste ziarul, asta dupa ce vin incarcate cu plasele de cumparaturi si iau copii de la gradinita.
    Nu vreti sa schimbam mai intai aceste conceptii inapoiate??? Nu vreti sa schimbati mai intai gandirea barbatilor intelectuali sau muncitori care si in ziua de azi se insoara ca sa aiba cine sa le spele ciorapii si sa le faca de mancare ca sa o scape pe mama ce i-a dadacit de aceste corvezi??? Eu propun altceva - sa desfiintam si ziua femeii si sa fim feministe pana la capat si sa ne tinem barbatii acasa.
    Da, femeile din Occident nu sarbatoresc ziua femeii. Oare de ce au preluat totusi o sarbatoare socialista la doi ani dupa ce a aparut, asa cum zice articolul???
    Da, femeile din Occident nu stau ore in sir in bucatarie, impart menajul cu barbatii, isi cumpara singure cadouri, pentru ca da, nu exista discriminare.
    Si o "mica" mentiune - da, in tarile Occidentale exista Ziua Mamei.
    Concluzia - putina documentare inainte de a va da cu parerea, doamnelor. Dupa aceea va puteti orienta catre o cura cu testosteron.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://fr.wikipedia.org/wiki/F%C3%AAte_des_M%C3%A8res
    pentru informarea doamnelor de la spunesitucamaibinenoitaceam
    Ziua Internationala a Femeii nu poate fi desfiintata
    iar Ziua Mamei exista in toate tarile din Danemarca pana in Luxemburg, Marea Britanie, Polonia sau Turcia

    RăspundețiȘtergere
  3. Urmăriți serialul de la biroul de presa al PNL?

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...