joi, 13 ianuarie 2011

Seniorii liberali sar în apărarea Adrianei Săftoiu


După ce marţi deputatul PNL Adriana Săftoiu a criticat vehement într-un comentariu postat pe VoxPublica, asocierea dintre liberali şi conservatori, o parte din seniorii PNL au sărit în apărarea acesteia. „Nu cred că doamna Săftoiu ar trebui exclusă din partid, dar îi cer să respecte deciziile PNL. Până partidul a luat decizia, a putut spune ce a dorit, după ce s-a luat decizia, ea trebuie respectată. Doamna Săftoiu, domnul Luca, fiecare trebuie să o respecte. Nu există dacă nu”, a declarat pentru REALITATEA.NET, Puiu Haşotti. Nici fostul ministru Cristian Adomniţei, membru în BPC, nu crede că Adriana Săftoiu ar trebui dată afară din partid: „Eu cred că nu asta este problema ţării noastre sau a PNL. Doamna Săftoiu prin ceea ce a spus a marcat clar poziţia pe care o are, am luat notă de ea, vorbesc eu personal şi mergem înainte”. "Adriana Săftoiu nu ar trebui exclusă şi nici nu se va întâmpla aşa ceva. Este o aberaţie. Sunt păreri contradictorii. Nu s-a făcut nicio propunere de excludere din partid, şi nici nu se va face. Astea sunt tâmpenii, este o intoxicaţie", afrmă vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu. Primarul de Oradea, Ilie Bolojan, membru şi el în conducerea liberală, spune că nu crede că se pune această problemă. „PNL nu este un partid cazarmă. Cei din el pot să-şi spună punctele de vedere, dar asta nu înseamnă că vor fi excluşi din partid. Eu cred că e un subiect fals”, a declarat Bolojan. „Atâta vreme cât cuvântul meu va cântări ceva în partidul ăsta, nu se vor lua măsuri de sancţiune nici împotriva Adrianei Săftoiu nici împotriva lui Orban. Nici măcar de avertisment nu putem vorbi. Orban e aşa cum e, e ca şi copilul meu. El a făcut pe fabulistul la Delegaţia Permanentă, dar doamna Săftoiu a făcut observaţii de morală politică. Sincer, mi s-au părut mult mai puţin potrivite replicile preşedintelui Antonescu decât ale celor doi ", a declarat Mircea Ionescu Quintus.

3 comentarii:

  1. Se pare ca in PNL domneste legea lui MUCLES !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. In loc sa fie promovata e propusa pentru a fi data afara din PNL?!Asta e culmea PNL-ului!

    RăspundețiȘtergere
  3. O alianţă bizară
    Cel putin bizară este Alianta PNL-PC parafată la începutul lunii şi al anului, "fortata" a se naste acum, tocmai pentru a rămâne mai puţin in atentia opiniei publice, concentrata mai ales pe problematica economnică si pe dilemele guvernamentale ce adâncesc, la noi, criza. Denumită pompos, de Centru Dreapta, această împreunare politică intre un partid aflat in plină mutaţie electorală, câştigand procente de cca 10 % intr-un singur an si jumatate - PNL si unul pândit mereu de strigoiul dispariţiei de pe scena politică - PC (fost PUR) s-a inregistrat ca alianţă politică in mare si suspicioasa grabă, la insistenţele lui Dan Voiculescu. De ce? Pentru că acesta doreşte sa-si încheie cariera politica lăsând moştenire un partid cu grup parlamentar propriu (PC), aşa cum lasă, in business un imperiu media. Dan Voiculescu si-a dorit dintotdeauna să aibă un partid parlamentar, la buna vedere, cu un grup propriu. Nu i-a reuşit acest lucru niciodata, nici macar atunci cand, de mai bine de 10 ani, a stat la "mila" actualului PSD. A găsit, aici, o bună pulpană politica de supravieţuire, pentru a nu dispărea de pe scena politică datorită generozităţii lui Ion Iliescu si, mai recent, fricii lui Mircea Geoană de a nu fi aruncat in "gura lumii".
    Cine are de câştigat din această alianţă PNL-PC? Desigur, in proporţie de 90% Dan Voiculescu si partidul sau. Cu o condiţie: daca liberalii îşi respecta cuvântul si vor atribui PC la viitoarele legislative 12 colegii eligibile pentru Camera Deputatilor şi 9 colegii eligibile pentru Senat. Adică exact cât este necesar pentru constituirea unui grup parlamentar propriu. Câţi parlamentari are, in prezent, PC? Nici mai mult nici mai putin decat 4, 3 deputati si 1(un) senator (eventual 5, cu dr. fugar de la Iasi, deputatul Ciuhodariu). Dacă acest lucru nu se va petrece, PC va migra spre alt orizont....
    Spun unii că PNL va strânge voturi în aceasta conjunctura in care electoratul nu mai este interesat de trecut si PDL-ul va fi părăsit de cohorte de electori. Este riscantă aceasta proiecţie pentru liberali care, in afara faptului ca deja se confrunta cu mai multe curente pro si contra aliante, vor culege, in curand, si roadele colaborării cu PC-ul lui Voiculescu. Domnul Crin Antonescu ar putea analiza din orice perspectivă doreşte (inclusiv istorică) coalitia/alianţa PSD/PC, care nu a favorizat niciodata pe social democrati, pentru eventuale precauţii.
    De altfel, in aceste zile in care se fac presiuni asupra lui Victor Ponta de a construi front comun (PSD-PNL-PC) impotriva lui Basescu si a premierului Boc, Ion Iliescu a avertizat ca o alianâă a PSD cu celelalte două nu poate reţine ca subiect de convergenţă principiul fifty-fifty. Din acest punct de vedere, normal ar fi ca "avântul" dlui Ponta să fie temperat de oameni care au experienţă si mai multă capabilitate de discernământ întro negociere cu un cuplu redutabil Voiculescu-Antonescu. Se aşteaptă inclusiv opinia realistă a domnului Adrian Năstase.
    http://accentedeconstantinradut.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...