miercuri, 26 august 2009

Înşelăciunile RCS&RDS şi melodia preferată

Mentionez ca este un material integral preluat de pe agentia de presa AGERPRES si mi se pare extrem de ingrijorator cum baga oamenii astia mana pana dincolo de cot in buzunarul amaratului de roman si nimeni nu face nimic.....

"Bucureşti, 26 aug /Agerpres/ - Cea mai nouă metodă găsită de managementul RCS&RDS pentru înşelarea clienţilor este 'melodia preferată' pe care utilizatorii acestui furnizor de servicii de cablu TV, telefonie şi Internet sunt nevoiţi să o asculte de fiecare dată când sună să reclame prestaţia mediocră în relaţia cu abonaţii.

Orice reclamaţie din partea clienţilor privind proasta funcţionare a reţelei de Internet, sau miile de purici şi bruiajul cu care sunt transmise programele TV, poate fi făcută numai telefonic, la sediul central din Dr. Staicovici, pentru că nici unul din centrele zonale nu preiau sesizări.

Totul este o mare incertitudine în a reuşi să contactezi serviciul de asistenţă.

Certitudini sunt, însă, înşelarea clientului, serviciile mediocre şi poziţia monopolistă.

Ce înseamnă aceasta? Vocea unui robot te informează, preţ de aproape un minut, că discuţia va fi înregistrată (chipurile pentru îmbunătăţirea serviciilor), după care, pe fundalul unei melodii cu acorduri languroase, eşti pus pe aşteptare. Din când în când, o voce pisicoasă te anunţă: 'Ne pare rău, momentan toţi operatorii noştri sunt ocupaţi' sau 'Menţineţi legătura pentru a vă păstra prioritatea'. Cu alte cuvinte, 'Mai stai fraiere pe fir să-ţi luăm noi banii', pentru că în tot acest timp eşti taxat.

La abonamentul RDS.Tel Conect 3 tariful este de 12 lei abonament pe lună şi 0,01 euro (fară TVA) pe apel, iar la abonamentul RDS.Tel Conect 5, tariful este de 20 lei pe lună, şi 0.01 euro (fară TVA) pe apel.

Şi astfel, 5, 10, 15 minute asculţi obligatoriu muzică proastă, în speraţa că cineva va răspunde şi-ţi va rezolva problema.

Din aceste tarife pentru apeluri, înmulţite cu cel puţin 100 de 'fraieri' înşelaţi pe zi, din cei 55.000 de abonaţi raportaţi de companie, rezultă o cifră de încasări serioasă, pe care RDS o prezintă ca un important succes pe segmentul său de telefonie.

Reţeaua de fibră optică introdusă de RDS cu agresivitate în blocurile din cartierele bucureştene, în urmă cu mai mulţi ani, fără aprobarea prealabilă a Inspecţiei de Stat în Construcţii, nu mai face faţă solicitărilor, deoarece sistemele nu au fost modernizate.

Ce înseamnă tehnică de vârf la RCS&RDS?

Sute de cutii de metal ruginit, de aproape un metru patrăt, sunt amplasate în scările de bloc, pe perete, din etaj în etaj, în faţa uşilor de apartament, acestea fiind, potrivit 'specialiştilor' RCS&RDS distribuitoarele de fibră optică.

O încurcătură de mănunchiuri de cabluri şi piese, din care dacă nu fură ceva comercianţii ad-hoq de fier vechi şi sticle goale, se aprovizionează chiar echipele de teren, care oferă 'service privat'.

Decodoarele HBO sunt o profitabilă 'realizare tehnică' a RCS&RDS. Adică acestea sunt oferite la negru chiar de angajaţii firmei, contra sumei modice de 50 de lei, spun ei, şi astfel poţi capta transmisiile HBO fără să plăteşti abonament.

Cu cât sunt plătiţi aceşti angajaţi, dacă recurg la asemenea practici pentru a-şi completa veniturile?

Pe pagina de Internet a firmei, neactualizată de multă vreme, totul este 'pe scurt', adică clintul nu poate afla mai nimic care să-l ajute în a beneficia de cât mai bune servicii.

Iată de pe pagina de asistenţă un exemplu de logoree 'în folosul clienţilor': 'RDS înseamnă RCS&RDS. Oferim servicii integrate de comunicaţie de cea mai înaltă calitate şi suntem compania cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniu. Ce înseamnă asta pentru dumneavoastră? Folosiţi mai simplu şi mai eficient comunicaţiile (Internet, date, televiziune şi, de curând, voce) de mare viteză, cu siguranţa pe care v-o dă fiabilitatea unei reţele naţionale independente de fibră optică. În plus, vă puteţi alege şi configura aplicaţii de Internet pentru afaceri. Totul, cu suportul celei mai mari conexiuni externe pe care o puteţi găsi în România: 3x155 Mbps. (Da, suntem ceva mai rapizi decât viteza gândului. De unde credeaţi că vine sloganul nostru 'providing the future'?...)'.

Nici unul din reprezentanţii companiei nu a fost de găsit, deoarece chiar şi la telefoanele de contact cu top managementul RCS&RDS este transmisă 'melodia preferata'.

Grija faţă de client culminează cu 'Testimoniale & Studii de caz', postate tot pe pagina RDS.net, model de dispreţ şi aroganţă.

'Cand bei un Ursus sau o Timişoreana, nu te gândeşti decât la gustul berii şi, poate, la procesul de fabricare. Comunicaţiile între fabricile Companiei de Bere România, însă, reprezintă partea nevazută a aceluiaşi proces de fabricare a berii'.

Fără cuvinte!AGERPRES/(George Andrei) "

Un comentariu:

  1. Cea mai mare teapa este abonarea la o firma de cablu. Din pacate n-avem de ales, dar serviciile lor sunt foarte proaste. Si nu sunt singurii, asta-i marele pacat.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...