marți, 25 august 2009

Din Aviatorilor citire....





Departamentul de Strategie şi Comunicare


Mesajele politice ale zilei – 09-08-25

I. Degradarea autorităţilor statului sub patronajul lui Băsescu-cazul Mircea Băsescu

• PNL solicită o poziție oficială de la institutiile abilitate ale statului: Administrația Prezidențială, CSAT, MAI, SRI, SIE, Comisia de Apărare și Comisia de Control a SRI din Parlament.
• Cazul în care este implicat Mircea Băsescu este mai mult decât un caz de corupție sau o afacere cu pui congelati. Acuzatia de trafic de arme și implicare în activități teroriste poate dăuna grav imaginii si credibilitătii României pe plan extern.
• Preşedintele unui stat democratic are obligaţia să reacţioneze într-un caz de o asemenea gravitate, ce riscă să arunce România în rândul ţărilor din lumea a treia şi să-i afecteze serios poziţia în plan internaţional.
• Este nefirească tăcerea președintelui Traian Băsescu, care obișnuia să facă declarații prompte și să acuze mogulii, adversarii politici și pe oricine îndrăznea să-l critice.
• Preşedintele României ar trebui să fie garantul legalității și al aplicării principiilor statului de drept şi nu să gireze derapajul instituţional extreme de periculos la care asistăm în aceste zile. Traian Băsescu uită că este în primul rând președintele României şi nu doar fratele lui Mircea Băsescu sau tatăl Elenei Băsescu sau al Ioanei Băsescu.
• Președintele României trebuia să fie primul care să ceară o anchetă pentru stabilirea adevărului și soluționarea acestui caz ce aduce prejudicii majore României.
• Mircea Geoană, în calitate de al doilea om în stat şi co-garant al actualei puteri, este la fel de responsabil pentru derapajul instituţional periculos creat de actuala putere. Președintele Senatului are măcar obligația morală şi politică de a lua atitudine.
• În schimb, Mircea Geoană este preocupat exclusiv de imaginea sa construită prin mers la nunţi şi participări la festivaluri muzicale.

II. Cearta din Coaliţie

• PSD şi PDL sunt preocupate de războiul electoral, în timp ce România riscă să intre în colaps economic şi, mai grav, în haos social.
• Membrii Coaliției nu mai știu nici ei ce se discută în cadrul ședințelor Coaliției, din moment ce atât PSD, cât și PDL ies cu declarații contradictorii și acuze aruncate dintr-o parte într-alta.
• Disputele de partid afectează interesele țării și demonstrează iresponsabilitatea și amatorismul guvernanților.

III. Comisia Udrea-corupția ridicată la rang de politică de stat

• Lupta anti-corupţie este unul din marile proiecte eşuate ale lui Traian Băsescu, care s-a transformat în protectorul corupţiei şi al corupţilor.

• Atitudinea doamnei ministru Udrea poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: SFIDARE
• PNL consideră inadmisibil comportamentul doamnei ministru care își bate joc de instituțiile statului și de principiile statului de drept pe care s-a angajat să le respecte, la depunerea jurământului de investire în funcție.
• Comportamentul sfidător al Elenei Udrea şi modul în care ministrul Pogea şi întreg PDL-ul girează ilegalităţile comise de ea (sau Ridzi!) arată că PDL-ul a ridicat corupţia la rang de politică de stat.

• PNL dorește să atragă atenția PDL și PSD (vezi cazul Ridzi, cazul Nemirschi, cazul Udrea, cazul fratelui lui Băsescu etc.) că bugetele ministerelor nu au rolul de pușculițe personale pentru satisfacerea propriilor interese sau pentru campania electorală.

IV. PNL-moțiune de cenzură

• PNL va sancţiona la nivel parlamentar decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe un pachet larg de legi, prin depunerea unei moţiuni de cenzură.
• Este de neacceptat într-un stat de drept ca legi de importanţă capitală (cum sunt cele privind educaţia ori salarizarea) să fie impuse fără o dezbatere parlamentară, fără consultarea celor direct afectaţi şi a opiniei publice.
• Acţiunile iresponsabile ale guvernului Băsescu-Geoană-Boc sunt un pericol pentru democraţie. Statul de drept este pe cale de dispariţie în România.
• PNL va răspunde prompt prin acţiuni parlamentare oricăror încercări ale guvernului PDL-PSD de a se sustrage mecanismelor democratice şi de a încălca principiile statului de drept.


P:S De data asta le public pentru ca le-am primit pe cai oficiale....am facut precizarea pentru cei care cred ca mi-am propus sa ingrop PNL.Si inca ceva...chiar nu mi-am propus sa fac asta si oricum este imposibil!

3 comentarii:

  1. Bravo Udrisca! Esti singura care incerci sa misti ceva, chiar daca toata lumea e impotriva acu!
    Liberalii pot sta si in cap acu: in afara ca denigreaza pe toata lumea....in rest, nani nani Crinutu' tatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Avea dreptate Rosca (taranistul) ca udrea se marita cu Basescu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Mihailiciu
    Este o perioada in care orice este posibil precum gradele pe scara Richter...scad si cresc functie de cat de aproape suntem de momentul "prezidentiale"...vom vedea ce ne aduce viitorul!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...