miercuri, 5 ianuarie 2011

După ce Ponta şi Antonescu şi-au dat la gioale, PNL se apropie de PC


Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal a aprobat miercuri, 5 ianuarie a.c., cu unanimitate de voturi, decizia de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta PNL-PC. "Începem anul printr-un act politic important, printr-un pas către construirea unei alternative de putere. Este o alianţă care se constituie, înainte de toate, pe baze programatice şi doctrinare", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul şedintei BPC. Liderul liberal a arătat că votul dat de BPC este unul consultativ, decizia finală urmând a fi luată la şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului care va avea loc luni, 10 ianuarie a.c. Potrivit lui Crin Antonescu, constituirea Alianţei de Centru-Dreapta PNL-PC este un prim pas spre o construcţie mai largă. "Partidul Social Democrat este vizat de această alianţă care se va constitui ca potenţial principal partener în construirea unei construcţii politice majore, care să încerce, aşa cum spuneam, schimbarea radicală a raportului de forţe şi a puterii din România. Guvernul Emil Boc şi-a bătut joc de această ţară, i-au compromis economia, i-au compromis instituţiile, i-au compromis speranţa. Este obligaţia noastră, a celor din PSD, a celor din PC, să facem ceva. Nu ne putem permite să aşteptăm în calcule electorale anul 2012. Este nevoie să facem tot ce putem împreună", a explicat Crin Antonescu. Liderul liberal a mai arătat că discuţiile cu PSD vor fi demarate imediat după constituirea Alianţei de Centru-Dreapta PNL-PC.

3 comentarii:

  1. http://stiri-neconventionale.blogspot.com/2010/12/felix-motanul-baga-bani-in-pusculita.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Dezamăgire…Crin este numele tău!

    de George Mucianu

    Dragi cititori ai blogului mei, mărturisesc că în ultimile două zile am trăit o dezamăgire cruntă. Omul care, în urmă cu un an, mi se părea că este salvatorul României, a făcut o greşeală fatidică. El a ales să calce în picioare tradiţia Partidului Naţional Liberal şi s-a aliat cu Partidul Conservator.
    Crin Antonescu, fiindcă despre el este vorba, deşi este profesor de istorie, se pare că a fost repetent la ora de istorie a Partidului Naţional Liberal. Crin Antonescu a lipsit de la orele de istorie modernă a României, pentru că nu văd cum altfel a putut accepta o alianţă cu aşa-zisul Partid Conservator de azi.
    Chiar dacă acest partid ar fi aşa cum se pretinde continuatorul conservatorismului din perioada anilor 1870-1918, Crin Antonescu ar fi trebuit să ştie că Ion C. Brătianu, fondatorul Partidului Naţional Liberal în România a refuzat orice alianţă cu conservatorii. Decât să se alieze cu ei, a preferat să racoleze de la ei capacităţile creatoare pentru ţară, iar una dintre acestea a fost Take Ionescu.
    Crin Antonescu a lipsit şi de la lecţia de istorie contemporană. Pentru că nu vedem cum altfel a fost posibil ca P.N.L. să se alieze cu P.C.-ul lui Dan Voiculescu. Mai mult, greşeala politică a lui Antonescu a fost imensă în momentul în care a afirmat că trecutul lui Traian Băsescu este mai grav sau atârnă mai greu decât cel al lui Dan Voiculescu.
    A compara trecutul a doi securişti este ceva peste capacitatea mea de înţelegere.
    Pentru asta a murit istoricul Gheorghe Brătianu sub regimul comunist în închisoarea de la Sighet? Pentru această alianţă şi-au dat viaţa înaintaşii liberali ai lui Crin Antonescu?
    Ce-i mâna pe ei în luptă? Dorinţa de a realiza o Românie modernă, o Românie europeană, o Românie recunoscută ca forţă politică şi economică pe plan internaţional.
    Ce-l mână pe Crin în luptă şi ce-i mână pe actualii conducători ai P.N.L. printre care se numără Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu? Numai interesul personal: la unii politic, iar la alţii economic. Tăriceanu şi Patriciu s-au săturat să stea la cutie, în umbră. Au nevoie de afaceri cu statul ca de aer, iar Crin îşi doreşte cu ardoare demnitatea de Preşedinte al României.
    Dar a realiza aceste deziderate printr-o alianţă cu P.C., adică taman cu partidul compus din fostele cadre ale Securităţii, reprezintă un lucru monstruos! Este acelaşi tip de politică ce l-a adus pe Marian Iordache din P.D., prin filiera P.S.D. la P.N.L.
    Este o politică falimentară pentru liberalismul românesc, care perverteşte spiritul acelui îndemn de luptă „prin noi înşine!”.
    Spirit pe care Crin Antonescu l-a uitat....
    De aceea, astăzi dezamăgirea are un singur nume: Crin Antonescu.
    Voi reveni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine, pe langa acelasi gen de dezamagire, ma sperie "unanimitatea liberala". Este ...imposibil sa fi murit spiritul liber in PNL. De cand este Crin presedinte, toate deciziile se iau in unanimitate. Groaznic!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...