vineri, 7 ianuarie 2011

"Porumbelul" Crin Antonescu i-a luat faţa "maimuţicii" Victor Ponta


Preşedintele Traian Băsescu i-a ironizat joi seară la TVR pe liderii PC şi PNL, dar a declarat că unificarea Opoziţiei e necesară. Când a vorbit despre Crin Antonescu, preşedintele a folosit apelativele "Porumbacu, Porumbelu". Despre această titulatură a liderului PNL, presa a scris de mai multe ori, cu referire la un presupus nume de cod cu care Antonescu ar fi semnat note informative pentru Securitate. "Felix cu Porumbacu, cu Porumbelu, aa... cu domnul Crin Antonescu ( au făcut o alianţă, n.red.). S-a ajuns cu chestiunea asta cu suspendarea preşedintelui, oricine face o majoritate, îl suspendă pe preşedinte. Suspendarea preşedintelui nu e o joacă pe care o stabileşte Antonescu, cu Felix", a declarat joi seară Băsescu la TVR, fără a oferi alte explicaţii pentru apelativul ales pentru liderul PNL.
Conform unei note publicate la începutul anului 2010 de Ziua, Crin Antonescu este acuzat că "oferea note informative contra-cost Securităţii, dupa ce în prealabil fila minore şi întreţinea relaţii sexuale cu ele". Informaţiile vin chiar de la cadrele Securităţii tulcene care preluau "notele" lui Crin Antonescu. Conform acestora, numele de sursă al lui Antonescu era Porumbacu, pseudonim cu care erau predate Securităţii notele informative, ce erau plătite la bucată. În mod surprinzător, chiar pe site-ul oficial al liderului PNL este postat un comentariu în care sunt prezentate detalii legate de presupusa colaborare cu Securitatea: "A fost recrutat de securitate pe vremea când lucra ca profesor la Niculiţel, sub numele de sursă Porumbacu, în general notele informative le preda fie la Restaurantul Danubius, fie la un apartament conspirativ pe strada Păcii lângă Biserica cu Ceas. Primea 300 de lei pentru fiecare notă informativă, banii îi erau depuşi pe un carnet CEC la Filiala judeţeană CEC Tulcea de pe strada Isaccei". "Dosarul lui Crin Antonescu este unul deosebit de amplu şi are numărul 2456sca/ DSS 01429. În tinereţe, printre principalele sale atribuţii era aceea de a spiona copii, mulţi dintre ei chiar elevi de-ai săi, pentru a afla ce au părinţii lor în cap, dacă se plâng de sărăcie, dacă înjură partidul, dacă nu sunt de acord cu Ceauşescu etc", scria site-ul ne-cenzurat.ro în timpul campaniei electorale din 2009. Trecutul lui Crin Antonescu a fost verificat însă de CNSAS la fiecare mandat de parlamentar, fără să rezulte nici o dovadă a raporturilor sale cu Securitatea. Traian Băsescu, la rândul său, a recunoscut în repetate rânduri că funcţia sa de comandant de navă includea în fişa postului redactarea unor note informative, dar că acestea erau pur tehnice, fără nicio altă implicaţie. Preşedintele PNL Crin Antonescu a comentat joi seară, la Antena 3, că a scăpat "ieftin" cu apelativul "porumbel" pe care i l-a adresat Traian Băsescu, într-un interviu la TVR, dar a adăugat că acest mod de comportament ar trebui să-i indice preşedintelui de ce nu este bine tratat de liderii europeni. "Calificările astea zoologice... Scap ieftin cu porumbel faţă de maimuţă sau alte lucruri din astea, nu mă mai miră. Poate nu ar trebui să-l mai mire nici pe domnul preşedinte Băsescu de ce e tratat aşa de colegii săi (Merkel şi Sarkozy - n.r.): pentru că acolo nu se face politica aşa, cu Felix, cu porumbelul, cu maimuţă...", a comentat Antonescu, referindu-se la apelativul "maimuţică" pe care l-a adresat Băsescu, anul trecut, preşedintelui PSD Victor Ponta.

4 comentarii:

  1. Mişcările de pe scena politică stîrnesc îngrijorare:

    http://www.sentinta.ro/articole/politic/view/scrisoare-deschisa-lui-crin-antonescu

    http://www.sentinta.ro/articole/politic/view/necredinciosu-ii-raspunde-lui-nicolae-cristache

    http://www.sentinta.ro/articole/editorial/view/minicronica-nopTii-necredinciosu-zice-dan-voiculescu-reusita-esecului


    Dar pentru că românul nu şi-a pierdut niciodată simţul umorului, Nicolae Cristache vă descreţeşte şi astăzi frunţile:

    http://www.sentinta.ro/articole/presa/jurnalisti/view/merge-treaba-merge-iii-talharul-nationalist

    RăspundețiȘtergere
  2. urse liberale au declarat, ca liderului conservatorilor i s-a promis functia de presedinte al Senatului si posibilitatea de a numi directorul Societatii Hidroelectrica S.A.
    Presedintele PC, Daniel Constantin, va fi ministrul Agriculturii in viitorul guvern, iar PC i s-a garantat dreptul de a forma grupuri parlamentare, separate de cele ale PNL, in ambele Camere ale Parlamentului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai bine se aliau cu Balasescu.
    Interesant este faptul că, şomer fiind, Mihai Bălăşescu s-a regăsit în topul donatorilor de frunte ai PNL. La ultimele alegeri, acesta a ca­do­risit partidul cu suma de 200.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro). Bălăşescu a fost recompensat de către partid, primind func­ţia de secretar general adjunct, după ce, în urmă cu trei ani, a rămas fără loc de muncă, fiind o vreme consilier al ministrului Ludovic Orban.

    RăspundețiȘtergere
  4. Postam anuntul dvs in peste 365 de siteuri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in siteurile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic. Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.
    Also see my site: Postare anunturi

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...