marți, 11 ianuarie 2011

De ce s-a îndepărtat Adriana Săftoiu de Crin Antonescu


"Distanţa mea de Crin Antonescu a început, din punctul meu de vedere, odată cu impunerea conducerii PNL pe baza unei liste. Majoritatea decide, însă aceasta a fost impusă pe listă. Dintr-o dată, a dispărut competiţi şi am asistat la ceea ce văzusem în altă parte. Şeful “aşa vrea” şi voia lui trebuia să fie lege pentru cei de “jos”. Atitudinea lui Crin Antonescu intră în contradicţie cu atitudinea celui care pe vremea lui Tăriceanu făcea un anumit tip de dizidenţă retorică, apreciată public. Pe atunci, Crin Antonescu era deranjat de deciziile luate prin colţuri de cabinete, de anunţurile făcute la televizor şi pe care partidul trebuia să le ia de bune. A considerat nefirească Alianţa DA ş a criticat-o. Iar pe atunci, încă, între PNL și PD, parcă exista ceva mai multă compatibilitate, chiar şi egalitate de procente, decât între PNLşi PC. A cerut ca Mona Muscă să fie exclusă din partid, înainte chiar să existe un verdict clar din partea CNSAS, dupa cum dovedesc declaraţiile de la acea vreme. Nu am nici un motiv să cred că această alianţă e benefică PNL, că electoratul dezamăgit de politica de acum se va regăsi în această formulă şi o va parafa optimist la viitoarele alegeri. Nu mă interesează motivele PC. Conservatorii au judecat pentru ei şi nu pentru liberali şi probabil că au făcut bine asigurându-şi supravieţuirea pe mai departe. Dar, odată cu facerea acestei alianţe, ar fi cazul că Monei Muscă să i se trimită nişte scuze pentru modul în care a fost înfierată. Conjunctura i-a fost nefavorabilă, căci de principii nici nu poate fi vorba”, scrie Adriana Săftoiu, într-un comentariu postat pe VoxPublica.

6 comentarii:

  1. Odata cu votul de lista a murit spiritul liber din PNL. Crin ANTENESCU, v-a sacrifica istoria, onorablilitatea si consecventa doctrinara a PNL doar cu gandul ca el si Adina VALEAN se vor instala confortabil la Cotroceni in 2013. Cine vede si avantaje pentru PNL in asta se inseala. Lui ANTENESCU nu ii va pasa de partid niciodata. Odata instalat la Cotroceni va uita de unde a venit dupa modelul Constantinescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai mare dezamagire istorica a PNL de la Revolutie incoace e acest personaj Antonescu. Pana acum ceva timp considerat un individ de perspectiva, dand semne ca ar fi capabil sa restructureze viata lesinata a PNL si sa o aduca intr-un prim plan optimistic. Din pacate, este una din cele mai mari dezamagiri politice pentru ca odata cu functia de presedinte PNL nu a facut decat sa-si dea arama pe fata si sa se prezinte ca un mic farseur care ar dori sa joace intr-o lume prea mare. Antonescu in momentul de fata ingroapa incet dar sigur PNL. Tine-ti-o tot asa si vor ramane doar 2 partide in Romania!
    Dar pe noi, alegatorii, oare cine ne reprezinta??

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce au patit Adriana Saftoiu si Vosganian, umiliti in public de Antenescu, poate pati oricare lider PNL. Jenant. Echipa Moisescu-Ioana Costescu si-a pus amprenta pe comportamentul lui Crin. parca suntem la sedintele de la sectorul 1.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt membru PNL din 1990.Acest ANTONESCU nu ma reprezinta.Sunt total dezamagit.Salut decizia
    d=nei ADRIANA SAFTOIU de a se distanta de ANTONESCU.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma intreb cum se vor intelege Adriana Saftoiu si Mihai Balasescu acum ca cel din urma s-a intors in tabara lui Ludovic, dupa ce si-au scos ochii la congres?

    RăspundețiȘtergere
  6. Miscarea politica a lui Crin a fost geniala.Sunt membru pnl din 5 ianuarie 1990 si i-am comunicat doamnei Saftoiu ca nu sunt de acord cu parerea domniei sale.Avem sansa enorma de a avea 20 presedinti de consilii judetene,23 primari de municipii si sectoare,si peste 25%reprezentativitate parlamentara.Ramane doar sa dovedim ca putem.Atacurile impotriva lui Crin,sunt duse de cei care sunt panicati de aceasta sansa.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...