luni, 14 decembrie 2009

PSD vrea o Comisie parlamentară de anchetă pentru analiza fraudelor de la turul II

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, înainte de şedinţa conducerii partidului, că trebuie demarată constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă asupra fraudei produse cu ocazia scrutinului din 6 decembrie. "Eu cred că primul punct şi cel mai important ar trebui să fie cum demarăm constituirea Comisiei parlamentare de anchetă asupra fraudei din alegerile din 6 decembrie. Vom avea o discuţie şi despre alegeri şi cred că foarte important ar fi cum facem să-i protejăm pe oamenii noştri din teritoriu care sunt foarte ameninţaţi- primari, viceprimari, consilieri locali şi chiar simpli membri", a opinat Dragnea că trebuie să se discute cu prioritate în şedinţa Biroului Permanent al PSD. Întrebat dacă o comisie parlamentară are competenţa de a ancheta posibila fraudă a scrutinului prezidenţial, Dragnea a răspuns că "Parlamentul poate să ancheteze orice în România". Dragnea a insistat şi asupra faptului că social-democraţii din teritoriu sunt ameninţaţi şi li se spune că părăsească PSD. "Nu există primar care să nu fie amenninţat, să nu i se spună că trebuie să plece de la PSD, ameninţat că nu va primi bani, că va primi controale în continuare. Deja săptămâna trecută cea mai mare parte a primarilor au şi fost vizitaţi de instituţii ale statului care să verifice probleme legate de mediu şi alte lucruri", a explicat Dragnea. Posibilitatea constituirii unei Comisii de anchetă pentru fraudele de la alegeri fusese sugerată duminică seară de liderul PSD, Mircea Geoană, la o emisiune TV. "Înainte să apelăm la instituţii din străinătate obligaţia este în primul rând internă. (...) Eu sunt convins că şi în Parlament vom putea să ne uităm dincolo de ce spune Curtea în legătură cu astfel de lucruri, sunt convins că şi partea civică, ONG-uri, organizaţii de media vor continua să facă presiuni să se afle adevărul şi vă mai spun ceva: nici eu nu mă las, sunt destul de bătăios şi atunci când ştiu că am dreptate mor cu dreptatea în braţe, deci mă duc până în pânzele albe, mergem şi la CEDO, mergem şi la Comisia de la Veneţia, mergem peste tot, şi nu ca să facem un rău democraţiei româneşti, ci ca să-i facem bine", a mai explicat, la Antena 3, liderul PSD. Geoană a spus că va respecta decizia CCR dacă aceasta spune că turul doi nu se va repeta, dar acest lucru nu înseamnă că el se va resemna şi nu va încerca să afle adevărul pentru că "aflarea adevărului nu este prescriptibilă în timp".

Un comentariu:

  1. Si la PNL trebuie comisie de ancheta. Numai asa poate scapa partidul de Andreea Lambru asistenta lui Radu Stroe! Aceasta fatuca a carei singura calitate este sa ....il satisfaca pe Radu, a devenit imposibila. A lovit de 3 ori masina PNL, si-a adus amantul si l-a angajat la partid, este obraznica, face dezacorduri gramaticale, uita sa convoace forurile de conducere al PNL si atitea altele. dle Antonescu trezitiva altfel il incaleca de tot Andreea pe Radu si va treziti cu alt SG!!!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...