luni, 22 iunie 2009

Daca pina acum PNL era doar partidul lui Patriciu, dupa Congres acesta a devenit partidul lui Patriciu + Bittner+ Golden Blitz.

Continui cu lucrurile spuse si mai ales cele nespuse despre ceea ce se petrece de ceva vreme in PNL.
Vlad Rosca care este si Secretar executiv al PNL, a mediat impacarea lui Harnagea cu Bittner. Mai mult decit atit, nu intimplator serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar in sectorul 1, a fost adjudecat de firma CFR Transauto, proprietatea familiei controversatului om de afaceri Florian Walter (fost Busca), cumatrul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Prin Icar Business, Harnagea a participat alaturi de firmele patronilor celebrului restaurant Golden Blitz la “afacerea Fly Taxi”, care a castigat licitatia de servicii de taximetrie cu Aeroportul Otopeni (pe timpul lui Mitrea). Unul dintre asociatii lui Besciu si Harnagea in “Fly Taxi” era Sergiu Vladimir Ionescu, fost consilier al ministrului Mitrea. Regasim în aceasta firma (prin societatea WEST TOUR 98, firma cu sediul în Bucuresti, care se ocupa cu transportul de calatori) trei personaje care apar în mai toate firmele omului de afaceri Alexandru Bittner. Este vorba de Mihnea Gabriel Lucov, Ion Petre si Dorin Cocos.

De ce s-au certat ?
În anul 2000, Dan Fischer si Cătălin Harnagea, care încercau să devină intermediari ai unui puternic consorţiu englez, în tentativa acestuia de a obţine un credit garantat României de 400.000.000 de dolari. Între timp, regimul politic s-a schimbat şi lui Dan Fischer, căruia i s-a impus colaborarea cu Al. Bittner, ca să repună pe picioare afacerea, deşi englezii puteau trata direct cu MEC. În septembrie 2000, Bittner a apărut la ştirile de la PrimaTV, post de televiziune al cărei proprietar ar fi împreună cu un alt israelian, Dan Fischer, pentru a-l denunţa de abuz în funcţie pe prietenul său de până atunci, Cătălin Harnagea, la acea vreme şeful spionajului românesc (Serviciul de Informaţii Externe) şi tovarăş de afaceri cu care tocmai se certase. Bittner a mai afirmat pe post că articolul apărut în presa cotidiană, în care numele lui este amintit lângă cel al directorului adjunct al S.R.I., Mircea Gheordunescu, ca fiind implicat într-o afacere de deturnare a 300 de milioane de dolari, este o poliţă plătită lui de către Harnagea pentru că nu-i cedează celuilalt asociat israelian de la Prima TV, Dan Fischer, importantul pachet de acţiuni ce îl deţine la acest post de televiziune. "Domnul Cătălin Harnagea încearcă să-mi forţeze mâna să vând acel procent unui alt acţionar, Dan Fischer [fost Frâncu]. Concret, joia trecută am asistat la deschiderea unei cârciumi în Bucureşti, local care aparţine unui prieten al celor doi (Restaurantul President). În local am stat trei ore, la o masă, alături de Cătălin Harnagea, care a tot încercat să mă determine să-mi vând procentul deţinut la postul acesta de televiziune".

Cum s-au impacat ?
Vlad Rosca il impaca pe Harnagea cu Bittner. Miza: controlul PNL !
Caruselul firmelor controlate de gruparea Bittner isi gaseste un cap de pod in firma RFD Jurilovca Holding SA, care gestioneaza un lant de magazine de desfacere a pestelui in marile orasele din tara. Firma-mama, Piscicola Tour, controleaza 99,8% din RFD. In mod surprinzator, administratorul RFD este Vlad Rosca, fost ministru al administratiei in timpul guvernarii CDR si mai nou, apropiat al lui Ioan Talpes. SC Piscicola Tour SRL nu s-a multumit sa scoata bani numai din peste, concesionand de la ARBDD si zona Zmeica-Golovita, unde se exploateaza stuful. In anul 2002, Bittner a inaugurat cu mare pompa statiunea Eden, amenajata pe fasia de teren de la Gura Portitei, pe care Piscicola Tour o gestioneaza pentru 49 de ani.
Inainte de a parasi fabrica lui Bittner , Vlad Rosca a hotarat sa plateasca salariile celor 400 de angajati in natura. In loc de bani, salariatii au primit baxuri de conserve din peste. Unul dintre cei rasplatiti astfel, Natalia Ivan, spune ca si-a umplut casa de conserve si nu are ce sa faca cu ele, iar copiii ii mor de foame. "Am incercat sa vand conservele la targurile din satele vecine, dar nimeni nu vrea sa cumpere peste la cutie in patria pestelui, spune Natalia. Mai mult, mi-au atras atentia ca termenul de valabilitate a conservelor expira peste cateva zile." Directorul firmei Piscicola Tour, Doru Franculet, care coordoneaza activitatea imperiului lui Bittner, recunoaste lipsa de profesionalism a lui Vlad Rosca si implicit problemele financiare ale societatilor piscicole de la Jurilovca si Murighiol. "Avem probleme cu materia prima pentru fabrica, dar si cu desfacerea conservelor. Fabrica va fi reorganizata. In loc de 20 de produse vom realiza doar cateva, care sunt cerute pe piata. Dupa modernizare, doar jumatate din muncitori vor mai veni la lucru. Patronatul cauta un inlocuitor pentru fostul director Vlad Rosca" dupa ce acesta s-a inscris in partidul domnului Talpes, a spus Franculet.
Dupa ce a parasit fabrica lui Bittner, Vlad Rosca are un contract civil cu ILI (dir. Ex. Harnagea)
Nimic nu este intimplator !
Grupul mentionat mai sus nu se limiteaza doar la transporturile de persoane. Ei sunt activi si în domeniul restaurantelor, al hotelurilor si chiar al constructiilor. Bineînteles, constructii tot cu banii statului. Unul dintre patronii Fly Taxi, Dan Besciu, detine împreuna cu Sorin Vulpescu firma de constructii EUROCONSTRUCT TRADING 98. Pe site-ul Primariei Bucuresti, Euroconstruct apare cu peste 22 de contracte mari de reabilitare a strazilor, numai în sectorul 1 al Capitalei.

11 comentarii:

  1. Crin este un presedinte slab. Altfel i-ar da afara pe harnagea si rosca asta !

    RăspundețiȘtergere
  2. IATA DOVADA: Bittner renunta la procesul avut cu Harnagea !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost un sustinator al lui Crin. Mi s-a luat repede de el odata cu 1mai cand a avut antidiscursul de la tv. Atunci am realizat ce greseala imensa s-a facut in PNL si-mi vine sa strig: "pai Tariceanu era parfum!".
    Toate afacerile astea prin care un neavizat se pierde scot la iveala ca, de fapt, in PNL, ca si in celelalte partide, lupta e mare, finantarea lor spala bani, iar cei din fata - presedinte, vice, etc- dak nu sunt implicati si ei, atunci clar sunt niste marionete. Crin - te credeam o floare naturala in politica, dar se dovedeste ca esti doar din plastic!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bai Vladule baga-ti mintle-n cap !

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta este mina Brindusei de la PNL !!! Bag mina in foc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma intorc din Canada in toamna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Grupul Tariceanu lucreaza ! Sa le fie de bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Oamenii lui Motreanu isi fac treaba.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca este mina lui ..... de la ILI !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta este lucratura Adinei Valean care vrea sa scape de Harnagea de la ILI !

    RăspundețiȘtergere
  11. Popescu Vrancea4 iulie 2009 la 11:48

    Eu cred ca este o persoana din anturajul lui Emil, eventual nemultumita de cum a fost tratata la Cotroceni. Eventual un taranist ? Au fost multe nemultumiri fata de "oamenii lui Constantinescu" in acea perioada.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...