marți, 7 septembrie 2010

Priorităţile Ministerului Educaţiei: păpuşi în grădiniţe


Ministerul Educaţiei vrea să doteze grădiniţele din România cu păpuşi care au diferite dizabilităţi sau reprezintă diferite rase. Potrivit site-ului de achiziţii publice, ministerul va aloca 9.306.980 de lei, fără TVA, pentru achiziţionarea a: 12.577 de păpuşi din fiecare set, 12.577 de truse medicale de jucărie, 12.577 seturi vehicule de jucărie, 12.577 jucării adecvate activităţilor de tip casnic şi 12.577 aragaze, frigidere, maşini de spălat rufe, aspiratoare etc. Licitaţia rămâne deschisă până la data de 11.10.2010, iar achiziţia publică face parte din Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ dezaprobă această iniţiativă şi îşi exprimă dezamăgirea faţă de acţiunile ministrului Educaţiei Daniel Funeriu care nu cunoaşte nici acum nevoile reale ale unităţilor de învăţământ preşcolar.
În acest sens îi transmitem domnului ministru o listă cu materialele de care au nevoie personalul didactic din grădiniţe şi copiii, pentru un act educaţional de calitate: reparaţii curente ale clădirilor, mai ales în cazul unităţilor care nu au primit autorizaţie de funcţionare, lucrări de igienizare, materiale de curăţenie şi dezinfectanţi, mobilier, rechizite şcolare, cărţi de poveşti, truse de construcţie care să stimuleze creativitatea preşcolarilor. Acestea sunt doar o parte dintre cerinţele pe care le au colegii noştri, iar problemele şi necesităţile sunt diferite de la o grădiniţă la alta.
În plus, îi reamintim domnului ministru că 2010 este anul în care Guvernul din care face parte a anunţat că este anul în care trebuie să strângem cureaua şi să facem achiziţiile de strictă necesitate. Prin urmare, păpuşile pe care vrea ministerul să le achiziţioneze reprezintă o prioritate?

5 comentarii:

  1. Poate le ia de la Andreea Lambru ca tot umbla ea acum un an prin tara cu balasescu sa vanda papusele si ghiozdanele

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja si papusile vor semana cu presedintele?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca imparti 9.306.980 lei la 12.577 gradinite, vei obtine fix 740 lei pentru fiecare dintre ele. Cam ce reparaţii curente ale clădirilor, cate materiale de curăţenie şi dezinfectanţi, cat mobilier si rechizite şcolare, cărţi de poveşti, truse de construcţie care să stimuleze creativitatea preşcolarilor se pot achizitiona? e adevarat ca gradinitele au nevoie de multe altele, dar acesta este doar un prim pas...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, si la gimnaziu se iau papusi gonflabile cu moaca Elenei Udrea sau a lui Emil Boc, in functie de preferinte!
    Liceenii vor numai gonflabile cu muianul lui Basescu, are omu' un succes nebun la tineret!

    RăspundețiȘtergere
  5. mai bine cu tatele andreei lambru si fata lui pohoata

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...