joi, 23 septembrie 2010

Boc a vorbit la Adunarea Generală a ONU de pe un podium special instalat pentru el


Premierul Emil Boc şi-a ţinut discursul în faţa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de pe un podium amplasat special pentru el de către organizatorii reuniunii. Înainte ca Emil Boc să ajungă la pupitru, un bărbat din staff a adus un podium special, astfel încât premierul român să ajungă la microfon.
Emil Boc participă în această săptămână la cea de-a 65-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Joi el va participa la o recepţie oferită de preşedintele american Barack Obama. Premierul Boc nu este singurul oficial de rang înalt din lume care, din cauza înălţimii, este nevoit să susţină discursuri de pe un podium. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy apelează destul de des la asemenea trucuri pentru a ajunge la microfon. Sarkozy a vorbit de pe un podium chiar în Parlamentul României, în februarie 2008. Aleşii români s-au amuzat pe tema improvizaţiei făcute ca Sarkozy să ajungă la microfon. „Vă propun să păstrăm acest podium ca să vorbim de la înălţime şi de azi înainte”, a spus atunci pesedistul Viorel Hrebenciuc. De asemenea, după discursul preşedintelui francez, unii parlamentari români, precum Crin Antonescu, au fost nevoiţi să folosească şi ei pupitrul cu podium, însă efectul a fost unul hilar, deoarece, neavând probleme de înălţime, microfoanele erau prea jos şi trebuiau să stea aplecaţi pentru a fi auziţi în sală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...