sâmbătă, 25 aprilie 2009

cutremur la Bucuresti....




Atat de des am auzit in ultima vreme ca va fi cutremur incat in secunda in care am simtit zgaltzaiala de azi...mi-am dat seama ca era ceva necurat in atmosfera....cutremurul a fost resimtit la Bucuresti cu magnitudinea de 3-4 grade Mercalli. Potrivit specialistilor Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut loc la adancimea de 120 de kilometri in zona Vrancea, unde intensitatea pe scara Mercalli a fost in jur de 5 grade, iar in Bucuresti a fost resimtit cu intensitatea de 3-4 grade pe scara Mercalli. Amplitudinea maxima inregistrata pe seismograma a fost de aproximativ trei minute. Specialistii spun ca seismele vrancene adanci nu dau replici. Ultimul cutremur a avut loc in 2 martie, in zona Focsani, atunci seismul avand o magnitudine de 3,6 pe scara Richter si intensitatea II pe scara Mercalli.

Sa fim sanatosi si optimisti!





2 comentarii:

  1. Ca sa fiu sincera mie mi-a fost frica....probabil ca frica e ceva normal uneori! La un moment dat o doamna doctor stomatolog imi spunea ca daca vii la dentist si nu ti-e frica deloc inseamna ca ai ceva probleme la mansarda:))
    Sa termin intr-o nota optimista: sper sa fie ultimul cutremur de acum si intr-o suta de ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    iti impartasesc optimismul, dar statistica matematica zice ca oricat ai spera, de acum in 100 de ani ar trebui sa mai fie 2 - 3 cutremure majore.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...