marți, 31 august 2010

Câte ceva despre ingineriile imobiliare ale "naşului" Chiliman...şi despre Crin!


Partidul Naţional Liberal şi preşedintele acestui partid, tânărul politician de 50 de ani Crin Antonescu, nu au nimic în comun cu agenda bucureştenilor. Ei nu sunt interesaţi viaţa cetăţenilor, nici de progresul sau dezvoltarea acestui oraş. Singura preocupare a liberalilor din Capitală este aceea de a nu scăpa din mână puşculiţa de la sectorul 1, puşculiţă din care se înfruptă rechinii imobiliari şi clientela politică a PNL. Este vorba de bani gestionaţi de „naşul” Andrei Chiliman în colegiul lui Crin Antonescu, colegiul preşedintelui de partid care a ajuns deputat în ciuda faptului că s-a clasat pe locul al doilea în preferinţele electoratului.
Sectorul 1 din Bucureşti conduce în topul oraşelor din România din punct de vedere al banilor care intră în visteria locală, având un buget de 1,3 miliarde de lei – buget care este comparabil cu cel al Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Am putea spune însă că acelaşi sector 1 conduce şi din punct de vedere al ilegalităţilor şi al risipei banului public.
Cum altfel s-ar putea explica faptul că primaria a mai contractat, în contul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, un imprumut de 300 de milioane de Euro pentru … modernizarea unei pieţe, bazine olimpice, canalizare sau modernizare sistem rutier?
Vorbind despre interese imobiliare la Sectorul 1 – sector în care plătesc taxe şi impozite cetăţenii reprezentaţi în Parlament de Crin Antonescu:
- La iniţiativa primarului Andrei Chiliman, primăria a achiziţionat în sectorul 6, doar nu v-aţi închipuit că în sectorul 1, două blocuri – unu cu 48 de apartamente în Calea Giuleşti nr. 337B, şi altul cu 98 de apartamente în Prelungirea Ghencea, nr. 45. Achiziţia s-a făcut cu încuviinţarea tovarăşilor consilieri locali de la PNL şi PSD şi cu încălcarea legislaţiei în vigoare.
- Primarul Andrei Chiliman a iniţiat şi achiziţia de imobile pentru gradiniţe în sectorul 1, cumpărând, cu consimţământul unei comisii de negociere a preţului de achiziţie, imobile în valoare totală de aproximativ 12 milioane de Euro. Acest lucru se întâmpla când piaţa imobiliară intra în recesiune, iar preţurile plătite au fost cele din vremurile de inflorire a pieţei (de exemplu, 1,65 milioane Euro pentru o casă cu etaj pe strada Izbiceni sau 1,64 milioane Euro pentru o casă pe str. Gheorghe Ionescu Siseşti).
- Până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Primăriei Sectorului 1 din Banu Manta, administraţia locală a închiriat temporar un imobil pentru care plăteşte suma astronomică de 5 milioane de Euro. La iniţiativa aceluiaşi primar, cu ajutorul unei comisii de negociere a preţului de închiriere.
În acest context, cine vorbeşte de interese imobiliare? PNL Bucureşti? Andrei Chiliman? Crin Antonescu?
Referitor la risipa banului public cultivată de liberali, alte exemple din „curtea” lui Crin:
- Primăria Sectorului 1 mai deţine un trist record, fiind campioana naţională la preţul pe apartament la reabilitarea termică prin programul reglementat de Ordonanţa 18/2009. Tineţi-vă bine, reabilitarea termică a unui apartament de pe Bulevardul Dacia, nr. 26, costă, conform contractului încheiat de primărie, nici mai mult, nici mai puţin decât 30.906 Euro. Asta în condiţiile în care în alte localităţi preţul variază între 2.000 şi 3.000 de Euro pe apartament.
- Un alt record este cel al cheltuielilor lunare pentru un asistat. La unul dintre centrele aparţinând Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 1, aceste cheltuieli sunt de 8.740 lei/asistat/luna (adică de 87 milioane de lei în bani vechi). Direcţia are, să nu vă speriaţi, aproximativ 2.400 de angajaţi.
- Nu în cele din urmă, alt semn de dispreţ pentru cetăţean şi pentru banul public. După diminuarea personalului poliţiei comunitare de sector de la aproximativ 1.300 la aproximativ 360 de angajaţi, conform prevederilor ordonanţei 63/2010, Poliţia Comunitară continuă să îşi desfăşoare activitatea în 12 sedii (sau vile) din sectorul 1, cu un parc de maşini nediminuat.
Preşedintele PNL, la rândul său campion la chiulul în Parlament pe leafă plătită de contribuabili, nu mai poate dormi din cauza faptului că PDL vrea să dea Bucureştiul înapoi bucureştenilor. Şi se trezeşte vorbind. Vorbind despre „rechini imobiliari”, „viziuni primitive, de tip mafiot, care contravin normelor europene în materie de administraţie publică şi normelor bunului simţ”, PNL şi Crin Antonescu nu fac altceva decât să descrie maniera în care „naşul” Andrei Chiliman îşi conduce primăria. Sau feuda.

6 comentarii:

  1. "să ne păstrăm limitele decenţei impuse de acei ani în care fiecare am crescut sub atenta şi calda îndrumare a părinţilor ori bunicilor noştri..."

    ai uitat? ia lasa aberatiile si du-te...unde-oi vrea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Saracu Chiliman! Acolo Vlad Moisescu trage toate sforile, face si desface toate afacerile.Iar Antonescu s-a vândut celor de la Sectorul 1 pentru câțiva arginti.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa plece Costescu Stroe Brad Pohoata si Lambru de la SG si apoi vom muncii toti pentru partid

    RăspundețiȘtergere
  4. Măcar Stroe sa plece, împreuna cu Andreea Lambru și PNL-ului ii va fi mult mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Balasescu va fi noul trezorier al sectorului 1. Cred ca rămân ăștia fără bani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adreea si stroe l-au pus pe dian popescu la gorj ca sa mai plateasca din debitul llor la Brad

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...