sâmbătă, 12 iunie 2010

Antonescu este cu 2% mai corupt şi cu 6% mai arogant decât Ponta


Agenţia de casă care se ocupă cu studiile de piaţă ale PNL a scos pe piaţă un sondaj de opinie care conţine un eşantion despre care nu se spune că este reprezentativ, însă noi trebuie să ghicim asta. Pe de altă parte, nu se precizează explicit dacă în această cercetare au fost incluse marile oraşe spunându-se doar că s-au folosit 122 de localităţi dintre care 65 în mediul urban, 56 – rural şi Municipiul Bucureşti. Nu se menţionează nicăieri nici lungimea chestionarului adică dacă perioada pe care s-au derulat întrebările a fost de zeci de minute. Nu există nici ponderea grupelor de vârstă în cadrul eşantionului şi nici după gen – masculin sau feminin. Conform cercetării majoritatea respondenţilor 83% cred că ţara merge într-o direcţie greşită şi doar 4% au spus că într-o direcţie bună iar 13% au fost nehotărâţi. Răspunsurile celor 83% par a fi irelevante atâta vreme cât noi nu cunoaştem cine sunt în spatele acestora şi aici ne referim la un răspuns pe grupe de vârstă, statut social şi sex. În spatele acestora s-ar putea afla foarte mulţi din votanţii PNL dintre care 61% îi consideră, în mod evident responsabili, pe Traian Băsescu şi Emil Boc de faptul că ţara merge într-o direcţie greşită. Din acelaşi procent de 83% doar 5% consideră, în acelaşi mod evident, că fosta guvernare a PNL ar avea vreo vină pentru direcţia greşită. Cu toate astea 32 % cei nemulţumiţi de direcţia în care merge ţara consideră că sunt responsabili în egală măsură şi Guvernul Boc, şi Traian Băsescu, şi fosta guvernare PNL şi actuala opoziţie. 77% din total votanţi PNL consideră că guvernul Boc şi Băsescu sunt responsabili că ţara merge într-o direcţie greşită în timp ce nici 1% din aceştia nu ar recunoaşte că şi fosta guvernare PNL ar putea să aibă vreo vină. Din grafice rezultă nesurprinzător că Victor Ponta şi Crin Antonescu au cea mai favorabilă imagine în timp ce Traian Băsescu, Elena Udrea, Adriean Videanu şi Emil Boc sunt la extrema cealaltă. Cercetarea este şi mai tendenţioasă şi subiectivă având în vedere că toate întrebările sunt cu ţintă directă pe actuala guvernare, în special pe PDL şi Traian Băsescu, aceasta fiind singura vinovată de situaţia politică şi economică din ţară. Asocierea partidului şi preşedintelui acestuia este făcută, în aceeaşi cercetare, doar pentru PDL şi Traian Băsescu neavând o comporabilitate cu PSD şi PNL respectiv liderii lor ceea ce face ca rezultatul să nu fie atât de relevant. ( Care este primul lucru care vă vine în minte atunci când vă gândiţi la PDL? – întrebare deschisă) Peste 60% din atributele respondenţilor referitoare la Băsescu şi PDL sunt negative.
Încă o întrebare care vine să întărească cele spuse până acum este cea referitoare la cum s-ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale. Nu este de mirare că Antonescu şi Ponta ar fi cele mai votate personaje la distanţă mare aflându-se Băsescu, Geoană şi Vadim Tudor. O întrebare interesantă este cea referitoare la nivelul corupţiei şi a cinstei celor patru, cei mai importanţi, lideri politici. De aici aflăm că Băsescu şi Boc în procente aproximativ egale că sunt consideraţi a fi corupţi în timp ce la polul opus Ponta şi Antonescu pozează ca fiind cei mai cinstiţi. Totuşi parcă Antonescu este privit cu 2% mai corupt decât Victor Ponta. La capitolul aroganţă prima poziţie şi-o dispută acelaşi tandem Băsescu-Boc urmat de Antonescu, Ponta fiind cel mai puţin arogant.
Restul detaliilor cercetării le găsiţi pe ZIUA VECHE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...