joi, 6 mai 2010

Deputatul William Brânză, vrea să fie ministrul Afacerilor Externe


De ceva timp, William Brânză dă din coate pentru a ajunge ministru. Nu contează care minister, Ministru să se numească. Afaceristului aflat în spatele multor afaceri controversate cu gunoaie, deratizare sau dezinsecție, nu-i mai ajunge fotoliul de Deputat în Parlamentul României. Domnia sa se vede acum, nici mai mult nici mai puţin decât Ministrul Afacerilor Externe. Dacă tot s-a ocupat de Diaspora la alegerile precedente şi dacă tot nu mai există picior de şobolan pe la Metrou sau prin Parlament de ce să nu se reprofileze omul?

Cine este domnul William Brânză

William Brânză provine din mediul de afaceri dezvoltat în jurul PSD. A fost ales însă Deputat pe listele de candidați ale PRM, prin intervenţia directă a lui Corneliu Vadim Tudor. Partenerii săi de afaceri sunt: Corneliu Pascu, unul dintre apropiații lui Dan Voiculescu şi „Daddy Fizz” - star porno şi cântăreț, numele lui real fiind Bogdan Croitoru. Interesul pentru salubrizare al tripletei Pascu-Brânză-Fizz se învârt in jurul firmei Servicii Salubritate București (SSB) SA. Societatea a fost înființată în vara lui 2000, când PSD a câștigat alegerile locale şi se pregătea să-şi învingă adversarii şi la generale. De atunci, cifra de afaceri a SSB s-a mărit impresionant, mai ales că majoritatea contractelor au fost încheiate cu statul. Societatea de salubritate a parafat, un contract cu Camera Deputaților la începutul lui 2005, la numai o lună după ce Pascu a devenit senator din partea PSD+PUR. Suma contractului anual era de 1,2 miliarde de lei, fără TVA. Inițial, Corneliu Pascu a spus că nu știe care este valoarea contractului pentru că nu se ocupa de conducerea firmei. William Brânză le-a fost partener de afaceri printr-un subcontract de deratizare şi dezinsecție. Mai târziu, firma înființată de actualul deputat Brânză, a prins un contract obținut fără licitație. Contractul dintre Willis SA şi Parlamentul României a fost semnat pe 19 octombrie 2005, fiind atribuit de instituția legislativă prin negociere cu o singura sursă, fără licitație, caiet de sarcini, concurenţă etc. „Nu mai am nicio treabă cu firma. Am vândut-o. Contract încheiat fără licitație? Nu știu. Întrebați pe cei în măsura. Nu sunt eu organ de ancheta”, afirma parlamentarul, care a confirmat existenta subcontractului cu SSB din Ploiești. Între SSB-ul lui Pascu şi firma lui Brânza există un parteneriat istoric. Acesta s-a materializat în Ploiești, unde SSB deține monopolul salubrizării urbane din 2002, în urma unei licitații controversate. Mai exact, Willis SA a încheiat în 2002 un contract în subantrepriză SSB, prin care se obligă să lichideze șobolanii şi țânțarii ploieșteni. William Brânză s-a retras din firma Willis SA în campania electorală, însa cei care l-au înlocuit sunt cinci prieteni de-ai săi. În mediul de afaceri prahovean este de notorietate că noii acționari sunt, de fapt, interpușii deputatului Brânză.

Afaceri cu Voiculescu şi Octav Cozmâncă
Deși a lucrat in străinătate, Corneliu Pascu, partenerul de afaceri al Deputatului Brânză, susține că nu a colaborat cu Securitatea şi că poate dovedi acest lucru prin dosarul său. Cu o avere estimată la 20 de milioane de dolari, senatorul a fost pus la zid de Coaliția pentru un Parlament Curat din cauza datoriilor la bugetul de stat. Mâna dreaptă a lui Voiculescu, ca vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, şi-a achitat mare parte din datorii, însă nu a renunțat la lucrările cu bani publici şi este acționar la ABC Asigurări Reasigurări, alături de Cominco SA, firma lui Octav Cozmâncă şi a altor lideri PSD. Relația lui Pascu cu Voiculescu reiese şi din legăturile lor de afaceri. Redacțiile publicațiilor „Gazeta Sporturilor” şi „Săptămâna Financiara”, patronate de Dan Voiculescu, sunt amplasate în clădirea grupului Iridex. Acolo unde este şi „cartierul general” al SSB.

Afaceri cu şobolani morţi
Pe 22 decembrie 2009, Metrorex, a atribuit contractul pentru servicii de deratizare şi dezinsecție societății Alrod Consult. Alrod are legături strânse cu deputatul William Brânză. Acționar al sereleului este Nouvel Investment Corp din Delaware, Statele Unite. Asta nu înseamnă nimic, pentru că la adresa respectivă se află, de fapt, o companie care oferă niște servicii de call center foarte utile. Să spunem, de exemplu, că cineva din România își face o căsuța poștală în State şi are nevoie să se creadă că acolo se află o firmă serioasă şi respectabilă. Nimic mai simplu: call center-ul evocat va face să pară că firma serioasă şi respectabilă chiar există acolo. Pentru asta e nevoie de câțiva oameni care să preia apelurile şi mesajele pentru românul care-şi vede liniștit de afacerile lui de-acasă. Deci o astfel de firmă este Alrod Consult, cea care tocmai a câștigat un contract de 16 milioane RON de la Metrorex. Potrivit Registrului Comerțului, administratorul Alrod este Ciprian Deleanu, care mai este acționar şi la Willis SA. Coacționar la Willis SA, afacerea familiei Brânză, este Steliana Brânză, mama deputatului. Până în decembrie 2008, acționar 100% al Alrod a fost Daniel Brânză, fratele lui William. Ulterior, el a ieșit din firmă, lăsând în locul lui căsuța poștală din SUA şi pe Ciprian Deleanu. SRL-ul a fost înființat de fratele Daniel in 2003 şi din același an a început să primească contracte pentru deratizare şi dezinsecție de la Metrorex.

6 comentarii:

  1. Of, mama lui cred ca a fost plina de inspiratie cand i-a dat prenumele de Wiliam. Alaturat la numele de familie Branza este o mostenire greu de dus pe umeri!Si de ce oare sa nu fie prim ministru dumnealui?De parca externele sunt o joaca de-a sobolanii de la metrou!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahaaa, istoric prenume William, dar nu se prea asorteaza cu numele Branza, mergea mai bine un Vasile sau Ion....altfel, toti o apa si-un pamant!Cah!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo PDL, tineti-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati uitat sa precizati afacera cu Posta Romana in Spania impreuna cu omul sau de incredere Daniel Ionita.Astepta sa fie numit Ministrul Telecomunicatiilor sa redeschida afacera, dupa ce Daniel Ionita are cateva denuntii in Spania din partea fostilor angajatii care nu au prmit nici astazi salariile.

    RăspundețiȘtergere
  5. mai bine sa invete sa se exprime cel putin in romaneste, ca nu stie sa lege o fraza cum trebue.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...