joi, 13 mai 2010

Chiliman - tunuri imobiliare pentru amici cu bani


Primarul Sectorului 1 a găsit o metodă inedită prin care să-şi oblige prietenii. După ce a dat REBU afară pentru a-şi promova prietenii de la Romprest, Chiliman a mai făcut o gaură la bugetul primăriei pentru a-şi ajuta alţi amici să fenteze criza achiziţionându-le „dărăpănăturile“ la preţuri record. Despre grădiniţele şi casele de copii ale lui Chi­liman s-a tot scris, pri­marul Sectorului 1 pom­pând, normal că de la bugetul local, peste 12 milioane de euro, în ame­na­jarea mai multor loca­ţii pentru copiii insti­tu­ţi­o­na­lizaţi. Se întâmpla pe fi­nalul mandatului de prim-ministru al colegului său liberal, Călin Popes­cu Tăriceanu, deci nu a fost o problemă să pri­mească de la Guvern toate aprobările necesare pentru „a sparge“ 12 mi­lioane de euro. Astfel, în perioada iulie-decembrie 2008, Chiliman s-a pus pe cumpărat case. A luat sedii pentru patru grădiniţe. A plătit 1,65 de milioane de euro pentru casa de pe strada Izbiceni 1-3, pro­­prietatea lui Gabi Lun­că (n.r. acum Onoriu, după căsătoria cu Ion Onoriu), pentru a muta aici grădiniţa nr. 44. A dat apoi 1,654 mi­lioane de euro pe alta, situată pe Şoseaua Gheor­ghe Ionescu Siseşti 66A, pro­pri­e­tatea libanezului Mo­ham­mad Murad, un apro­piat al lui Omar Hays­sam şi pe una 1,07 mi­li­oane de euro. Cea mai scumpă a fost de 1,85 milioane de euro, sumă plă­tită pentru o casă dă­ră­pănată cu etaj, de pe strada Ficusului 25, proprietatea lui Gheorghe Chicheanu, asociat al lui Mo­hammad Murad în mai multe afaceri. A mai „plusat“ o jumătate de milion de euro pentru un imobil pe care să-l transforme în centru social. Interesant este că şi vânzătorul acestei case de 500.000 de euro este tot o rudă a familiei Onoriu, despre care s-a vehi­culat insistent că ar fi sus­ţinut financiar atât PNL, cât şi pe edilul liberal al Sectorului 1. Plata s-a fă­cut cu bani de la buget, plătiţi de Chiliman direct către proprietari, fără niciun fel de licitaţie sau măcar vreo selecţie de oferte. În scripte e trecut că tranzacţiile s-au făcut prin „negociere directă“, la fel cum este şi relaţia lui Andrei Chiliman cu toţi beneficiarii acestor tran­­zacţii. Cine se aş­teap­­tă, însă, ca aceste case, indiferent de cum au fost ele achiziţionate, cu ce preţ şi cât de corec­te sunt tranzacţiile lui Chi­liman, să fie totuşi puse în folosul copiilor, sunt însă complet naivi. Unele dintre acestea sunt încă în renovări, pentru că cerneala semnăturii lui Chiliman pe contracte este încă proaspătă şi ar putea trezi suspiciuni da­că ar fi „pe faţă“ abuzul edilului. Cert este că niciuna dintre aceste case achiziţionate pentru a fi transformate în grădiniţe, nu este dată în folosinţă pentru scopul propus. Şi probabil nici nu va fi... Trebuie precizat că cele patru imobile care ur­mea­ză a fi transformate în grădiniţe sunt, de fapt, case de locuit, compartimentate în scop cât se poate de rezidenţial, nici­de­cum didactic.

2 comentarii:

  1. Pai in sectorul 1 sunt cele mai mari tunuri imobiliare. Nu ne vom mira cand vom afla ca aceste imobiluri se vor transforma in resedintele de serviciu ale cine stie cui mare smecher. Important e cat traiesti in Romania sa-ti faci relatii! Astfel viata devine chiar palpitanta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Creierul intregii operatiuni este Vlad Moisescu si cu Ioana Costescu. Au niste dosare la parchet.....

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...