joi, 2 iulie 2009

Cristoiu sau Badea?!




Stiu ca subiectul despre care am ales sa scriu acum este unul sensibil avand in vedere ca in ultima vreme generatia tanara s-a delimitat din capul locului sarind doar in apararea unuia dintre personaje...ceea ce mi se pare absolut incorect.
Da, mi se pare incorecta atitudinea lui Mircea Badea care a sarit la gatul lui Ion Cristoiu. L-am intalnit pe Cristoiu acum muuuulti ani in urma cand era sef la EVZ si speram si eu sa il conving ca merit o sansa. Nu mi-a dat-o si chiar am fost foarte dezamagita de atitudinea sa...insa asta nu ma poate face sa nu spun ca in acest razboi mediatic Badea greseste....greseste grav pentru ca emisiunile lui si ale lui Cristoiu sunt total diferite si se adreseaza unui public diferit....si din acest motiv Cristoiu nu poate sa-si scuipe in timpul emisiunii invitatii, chiar daca acestia ar fi ce-i mai mari dusmani ai lui Badea sau chiar ai lui Dan Voiculescu. Si daca patronul Antenelor (adica, Voiculescu) nu are de comentat nimic, de ce o face Badea? Si mai este vorba de ceva...stiu ca asa cum explica si Cristoiu intr-un interviu http://www.adevarul.ro/articole/ion-cristoiu-ma-gandesc-sa-parasesc-trustul-intact.html nu se cade sa te injuri in casa....de fapt, ba da, te poti injura insa nu in gura mare sa te stie lumea si sa rada de tine ci fata in fata si barbateste. Asta este legea firii de cand lumea si pamantul...numai ca Badea a ales sa declanseze acest razboi mediatic tocmai cand a anuntat discret pe blogul propriu ca ar vrea sa se retraga din..." Gura presei" ....eeeeee si ceeee....va fi maaare tragedie!
Apoi, m-as mai risca si as intreba...ce a reusit sa faca pana acum Badea? Si cum a reusit sa se faca "celebru"? Daca se gasesc macar trei chestii cu care se poate lauda Badea si eu nu le-am retinut, atunci tot respectul pentru el insa pana atunci ii sugerez sa aiba respect macar pentru varsta lui Cristoiu si pentru numele lui...si pentru tot ce a facut Cristoiu si poate si pentru ca a format atatea sute de jurnalisti! Si unii dintre ei chiar sunt produse reusite acum....si mai este ceva ce as vrea sa spun.
Ce ocupatie, adica ce calificare, are Mircea Badea? Nu prea stiu sa imi raspund....poate ma ajutati dumneavoastra!

19 comentarii:

  1. In afara de faptul ca isi exprima zgomotos frustrarile, nu cred ca este apt sa presteze si ceva constructiv. Ma intrebam de ce nu emigreaza undeva.....departe deoarece isi tot exprima parerea de rau ca locuieste in Romania , el , o fiinta perfecta si fara de cusur. Mircea, lasa-ne sa ne fie dor de tine....e atat de simplu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mircea Badea este un bou si jumatate. Ba nu, 2 boi. Abia astept sa ne revedem si sa-l facem de cacat pe putoiul asta plin de aventuri intelectuale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi amintesc de Mirciulica cand avea noaptea tarziu emisiuni cu pseudo-savantul Oreste sau de debutul lui pe Tele7abc (va mai amintiti de postul ala???)alaturi de anonima de atunci Teo. Cred ca toti trei s-au format intr-un anumit fel si au pierit toti pe limba lor. Aku Mircica isi mai incearca puterile intr-un sfarsit apoteotic al emisiunii sale. Si aici am uitat de alti 2 'filozofi' actuali: Serban Huidu si Mihai Gainusa.
    Fratilor, e timpul sa faceti loc si voi altora! Deja sunteti niste obositi! Lasati-ne sa respiram si idei mai noi, ca pe ale voastre le stim deja pe de rost.
    Mircica nu vrei sa-l iei de manuta iara pe prietenul Oreste si sa vedeti daca se aprind chibriturile de la fosta voastra fabrica?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum nu zic nimic de Badea.

    Dar va rog lamuriti-ma ce fel de presa a facut Ion Cristoiu, in afara de a fi tatal EVZ, cu gaina cu pui vii si gaina cu trei picioare.
    Ce fel de scoala de presa a fost Cristoiu? ca sa inteleg si eu, ca ma intereseaza subiectul

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mirandolina:
    Pionier al presei tabloide din România postdecembristă, Ion Cristoiu face astăzi un jurnalism “aşezat” şi matur. A renunţat la postura de invitat permanent la “Sinteza zilei” şi colaborează acum la “Ştirea Zilei”, face pe mai departe “Zig-Zag”-ul de pe Antena 3, îşi conduce editura, s-a retras la Biblioteca Academiei, scrie eseuri şi proză, publică editoriale în “Jurnalul Naţional”.
    Asta cred ca a facut pana acum Cristoiu...si multe altele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Intrebam ce a facut relevant, in afara de a consacra stirile senzationaliste.
    Nu ceream un CV actual, ca stiu bine ce face acum...
    Vreau un exemplu de jurnalism asezat si matur, comparabil cu Le Monde, cu New York Times, sau cu altceva (ce vrei tu, dintr-o tara normala)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirandolina asta cred ca este "fotomodela" lui Badea. De ca nu-l cauta pe Cristoiu sa-l ia la intrebari? Sau poate ii este frica sa o ia el la intrebari...

    RăspundețiȘtergere
  8. mda, ca de obicei bagatori de seama si datatori cu parerea. Eu, daca te uitai putin la link, iti dadeai seama ca aberezi. Ce fotomodela zici?
    Iar despre Mircea Badea, nu am zis inca nimic.
    Desi, daca e sa va spun, va spun ca a facut mate-fizica, si ca am un respect pentru el ca om care stie matematica, versus unul care stie doar romana (si asta indoielnica). Matematica structureaza gandirea. Pana si frazele sunt mai logice, ca sa nu vorbesc de increngaturile de ganduri...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ mirandolina
    Nu vreau sa intru in polemica...insa nu mi se pare un argument faptul ca Badea a facut matematica si de aici ca ar trebui sa aiba respectul unanim....cat despre calitatea indoielnica a limbii romane pe care o stie sau nu Cristoiu, iarasi nu cred ca e ok sa ne exprimam noi...nu crezi ca fiecare face uneori greseli? Zic sa fim mai pacifisti si mai deschisi....atat! In rest, iti respect absolut toate opiniile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mirandolina, esti la fel de patimasa ca Badea. Ia-o mai usurel ca iti moare neuronu' si e pacat!Si inca ceva, este prea interesant blogul sa-l "murdarim " cu polemici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai frate, daca tu, acest "eu", zice ca eu sunt fotomodela, pe ce te bazezi, ca sa zic asa?
    De unde se vede cata deductie ai.

    Jurnalista, nu la Cristoiu ma refeream despre limba romana. Ma refeream in general, la oamenii care au facut filiere literare, versus filiere stiintifice.
    Ma ierti, dar matematica structureaza logica, gandirea, amplitudinea perceptiilor si deductiilor.
    Strict asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuza-ma, ai dreptate, nu esti fotomodela, m-am uitat mai bine ....esti un trilobit din Precambrian ( o forma primitiva de viata). De data asta deductia este corecta ( pe blogul tau spui ca ai personalitate multipla si iti etalezi incaltarile, nu stiu pe cine intereseaza "baschetii tai") asa ca nu ma poti contrazice.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine, tanti tot tu, e clar ce dialog pot avea cu cineva care are acest gen de argumente:)
    Sa-ti fie de bine, si sa cresti mare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Hai,lasa, nu sta suparata, am auzit ca a promis "matematicianul" ca te ia si pe tine cand o sa plece "in viata", adica din "gura presei" in "gura de canal".In legatura cu urarile facute ce sa spun... multumesc la fel!

    RăspundețiȘtergere
  15. Frate, daca tu te crezi asa de important incat sa stau eu suparata fie si o fractiune de secunda pentru tine, revino-ti.
    Mie una mi se rupe de tine;)
    Daca tu m-ai intrebat daca sunt fotomodela, tu oi fi oare amanta, amantul sau copilul din flori al lui Cristoiu?
    Multa... Si sa-ti pice bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Interesanta exprimarea ta.Pentru a-ti asigura nemurirea, am negociat un borcan cu formol pentru tine la muzeul "Antipa", dar este o problema,ne este teama sa nu bei formolul din borcan si sa evadezi.Oricum, nu te lua dupa cel care ti-a spus ca "esti perfecta si ca barbat", la fizicul tau nici ca ornament pentru morminte nu te-as pune.Apropo de fizic, o masca ai incercat? Nu de alta dar a crescut rata avorturilor spontane la femei.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Mirandolina
    @Eu...@ tot Eu
    Va sugerez sa va opriti din schimbul de replici...nu am "cenzurat" nici unul dintre comentarii pentru ca nu mi s-ar fi parut corect, pana acum, sa fac asta. Insa deja a escaladat totul si va sugerez sa intrati in dialog altfel...eventual in alta parte. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi cer scuze posesoarei blogului pentru nepalcerile produse dar unele persoane au senzatia ca au inventat ele mersul pe jos si deranjeaza. Inca o data SCUZE!

    RăspundețiȘtergere
  19. LOL. Unde se vede, jurnalista (adica posesoarea blogului), ca am spus lucruri demne de a fi cenzurate, ca am aruncat injurii sau jigniri?
    Nu acelasi lucru se poate spune despre individul (-da) "eu". Ca parte adversa nu-i pot spune. N-are argumente, n-are logica. N-are legatura ce spune cu subiectul discutiei.
    Ca urmare, eu nu-mi cer scuze, ca am discutat la nivel normal.

    Hm. Si care era disputa? "Eu" e admirator (-oare) a lui Cristoiu.
    Astept in continuare sa-mi dati un exemplu de jurnalism asezat si matur din partea lui Ion Cristoiu. Acela ar fi un argument...

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...