miercuri, 26 aprilie 2017

Restaurant "Burger si scoici" - marca fast food chef Scarlatescu


De curand, in Centrul Vechi, a aparut un local nou “Burger si scoici”! Amplasat foarte aproape de un irish pub, localul atrage atentia prin denumire. Daca mai punem ca chef Scarlatescu semneaza meniul, iar cei care gatesc sunt cativa din fostii concurenti la Chefi la cutite, in mod sigur gandesti ca trebuie sa-i treci pragul.
Insa...stiti cum e: trebuie sa te lovesti cu capul de pragul de sus sa-l vezi pe cel de jos! Asa ca imediat cum am intrat ne-a primit o ‘hostess’ care ne-a intrebat cam ce cautam. Pai...cautam si noi o masa! Dupa ceva dezbateri, ne-a oferit o masa fix in usa si ne-a delimitat deja ca timp, masa fiind rezervata. Ok, asta e! Fara rezervare...accepti!
Atmosfera inauntru pare un pic amestecata. Spatiul destul de inghesuit, restaurantul arata ca un vagon de tren, adica poate fi folosit doar in adancime. Asta e sa zicem! Cladire veche, normal spatiu inghesuit! Totusi, decorul ne-a lasat paf! In tot restaurantul sunt aruncate tot felul de chestii care sa ne duca cu mintea la mare, peste, pescuit, insa peretii sunt ‘impodobiti’ cu lemne care sugereaza ca ne aflam in padure. Mda, ciudat amestecul asta, insa....asta a fost viziunea creatorului.

Nerabdator, am asteptat sa vina mancarea. Preturile sunt moderate la mancare, chiar interesante as spune, insa bautura e mai scumpa. Sa nu aveti pretentia sa aveti la masa o fata de masa ca nu exista. Majoritatea mancarurilor se servesc pe un fund de lemn.  Siii a venit mancarea...burgerul gustos, insa nu exceptional, iar cartofii de insotire foarte interesanti. Burgerul insa nu este foarte mare, dar ca gust este peste McDonalds sau KFC. Iar carnea din interior este chiar din cea mai buna carne de vita. Total de apreciat! Clar peste fast food! Totusi la modul in care esti servit si ambient  restaurantul pare tot un fel de fast food. Fast food a la Scarlatescu! Sunt un profan in privinta bucatariei, nu ma pricep, dar apreciez ca toata lumea ceva care imi place. Iar aici nu prea imi place! No offense Chef Scarlatescu, dar explicabil de ce tot pierzi la concurs.
Ma asteptam la un gust mai rafinat, la o chifla mai interesanta ca gust. As fi vrut sa gasesc un gust de ‘chef’, ceva cel putin la nivel de pretentie! In schimb, am gasit o organizare cu multe probleme, o locatie cu o atmosfera ciudata, un gust usor peste fast food, insa nu prea mult…si mult praf pe langa calorifer si pe langa scaune. Atentia la detalii este 0!
As fi curios sa stiu si ceilalti sefi cum si-ar prezenta produsele si restaurantul! Doar atat puteti???
Am un singur cuvant: dezamagire! Insa daca chef Scarlatescu asta si-a propus nu pot spune decat ca a reusit! Chiar nu putem mai mult?? Nici macar voi, chefiii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...